1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna toimus koolikotikampaania “Ranits 2017” lõpuüritus
Täna toimus koolikotikampaania “Ranits 2017” lõpuüritus

Täna toimus koolikotikampaania “Ranits 2017” lõpuüritus

Täna toimus Tallinna kobarkinos Coca-Cola Plaza koolikotikampaania „Ranits 2017“ pidulik lõpuüritus.

Kampaaniat „Ranits 2017” korraldab Eesti Punase Risti Tallinna Selts. Sel aastal said tasuta uue, koolitarvetega komplekteeritud ranitsa 353 koolilast. Koolikotikampaania „Ranits” käigus aidatakse kooliks ette valmistuda vähekindlustatud perekondade kooliminevatel lastel.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et tegemist on pikaaegse hea ja juba traditsioonilise koostööga Tallinna linna ja Punase Risti Tallinna Seltsi vahel. „Ranitsaüritus ongi ühtlasi ka esimene märk sellest, et kooliaasta on varsti käes. Linn aitab raskustesse sattunud perekondi ja nende lapsi. Kooliaasta algus peab olema kõigile koolijütsidele rõõmupäevaks ja seda ei tohiks ära rikkuda puudu olevad koolikott või õppetööks vajalikud koolitarbed. Sellepärast Tallinna linn seda üritust toetab ja loodetavasti jääbki toetama“, sõnas Martinson

Koolikotikampaania toimub Tallinnas juba 1994. aastast, toona kandis see nime „Rõõmsat esimest koolipäeva igale lapsele“. Tallinna linnavalitsus ja linnavolikogu toetavad koolikotikampaaniat alates 2001. aastast. Tänavu toetas Tallinna linn üritust 9891 euroga.

Pärast koolikottide ja õppetarvete jagamist mindi kinosaali, kus kuulati Punase Risti Tallinna Seltsi juhtide, Tallinna linnavalitsuse ning politsei ja piirivalve ameti esindajate tervitusi ning vaadati filmi „Emoji film“.

Heatahtlikud toetajad annetasid koolikottide muretsemiseks Eesti RIMI Food AS Tallinna RIMI kaupluste korjanduskarpidesse raha. Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad koostasid abi vajavate perede nimekirjad ning nende nimekirjade alusel said ka toetust vajavad lapsed kutsed kampaania „Ranits 2017“ lõppüritusele Coca-Cola Plazasse. Koolikotte aitasid komplekteerida Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi vabatahtlikud.

Koolikotikampaania „Ranits 2017” heatahtlikud toetajad olid Tallinna Linnavalitsus, Eesti RIMI Food AS Tallinna kauplused, head inimesed, kes annetasid raha RIMI kaupluste korjanduskarpidesse, OÜ Branta Kantseleikaubad, SEB Pank Tornimäe kontor, AS Forum Cinemas, OÜ Lendliis, AS Gasell, AS Vunder,  Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuur korrakaitsebüroo Liiklusjärelvalvekeskus liiklustalitus, Maanteeamet, AS Svensky Kaubandus, Marmiton AS, Eesti Punane Rist.

Head Uudised GoodNews