1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tänavalgustuse kaasajastamine tõstab turvalisust
Tänavalgustuse kaasajastamine tõstab turvalisust

Tänavalgustuse kaasajastamine tõstab turvalisust

Algavad Tallinna põhitänavate välisvalgustuse rekonstrueerimise I etapi tööd Kadaka puiesteel ja Kadaka teel, mille lõppedes tõuseb Nõmme ja Mustamäe linnaosa elanike turvalisus liiklustihedatel tänavatel.

„Kadaka puiestee on piirkonna üks liikluse tuiksoontest. Välisvalgustuse kaasajastamine tõstab kohalike inimeste liikumisturvalisust antud lõigul,“ tõdes Nõmme linnaosavanem Grete Šillis. „Edaspidi on elanikel mugavam ja ohutum teed ületada ka pimedal ajal. Oluline on ka energiatõhusamatest valgustitest tulenev elektri kokkuhoid.“

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel alustatakse esmaspäeval, 19. oktoobril Tallinna põhitänavate välisvalgustuse rekonstrueerimise I etapi töödega 4. ja 5. lõigus. Tänavavalgustust rekonstrueeritakse Kadaka puiesteel lõigus Kalda tänav – Kadaka tee ja Kadaka teel lõigus Kadaka puiestee – Leiva tänav. Ehitustööde käigus vahetatakse välja tänavavalgustuse mastid, asendatakse olemasolevad valgustid LED valgustite vastu, paigaldatakse ülekäiguradade erivalgustus ning asendatakse õhuliinid maakaablitega.

„Lisaks 19. oktoobril algavatele töödele, on Mustamäel käimas välisvalgustuse rekonstrueerimise tööd E. Vilde ja A. H. Tammsaare teel. Meil on hea meel, et nende töödega me muudame oma piirkonna tänavavalgustuse tänapäevasemaks ja kokkuhoidlikumaks,“ sõnas Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

Ehitustöid Kadaka puiesteel ja Kadaka teel teostab Elektritsentrum AS. Ehitustööde lepinguline maksumus on ca 503 000 eurot, ehitustöid kaasrahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on aprill 2021.

Palume liiklejatel järgida objekti ajutist liikluskorraldust ja paigaldatud liikluskorraldusvahendeid.

Head Uudised GoodNews