1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tänavatoidufestival on läbi teinud värskenduskuuri
Tänavatoidufestival on läbi teinud värskenduskuuri

Tänavatoidufestival on läbi teinud värskenduskuuri

Baltimaade suurim tänavatoidufestival, millest suuresti kogu tänavatoitlustuse valdkonna kiire areng Eestis alguse sai, toimub 8.–9. juunini Telliskivi Loomelinnakus.

“Festivali eesmärk on endiselt pakkuda uudseid ja üllatavaid maitseid Eestist ja väljaspoolt. Näiteks saab varasemast rohkem nautida Läti ja Aasia rahvusköökide toite. Külastajatele pakuvad meelelahutusprogrammi mitmed artistid, DJ-d ja trummarid. Üllatuslikust pop-up-köögist “Kuulus ja kummaline” leiab pliidi taga toimetamas kultuuritegelasi, kes tulevad oma kulinaarseid oskusi näitama. Esimest korda jätkub festivali esimene päev ka õhtuse programmiga, kus astuvad üles Reket, The Boondocks, Rainer Ild, Sammalhabe ja paljud teised,” ütleb festivali peakorraldaja Bianka Soe.

Lapsed ja pered on sel aastal eriliselt oodatud. Põnnidele on loodud eraldi ala, kus mõlemal päeval toimub rohkelt töötubasid ja põnevaid tegevusi. Toidujutte maalt ja merelt pajatab kirjanik Wimberg, toimub võileibade iludusvõistlus, juurikatemandala tegemine ja trummitöötoad. Ajakiri Pere ja Kodu valmistab lastega suure sünnipäevakoogi ja mõnusat suvelimpsi. Kohal on toitumisnõustaja. Pisemate peale on mõelnud kõik toitlustajad, kes on menüüsse lisanud midagi just laste maitse-eelistustele mõeldes.

Festivalile on oodatud korralikult käituvad koerad, kellele sel aastal luuakse lausa eraldi ala mängimiseks, puhkamiseks, söömiseks-joomiseks.

Kuuendat korda toimuv Tallinna Tänavatoidufestival väärtustab rohelist mõtteviisi ja minimeerib koormust ümbritsevale keskkonnale. Festival on plastikkõrrevaba, toitu serveeritakse ainult biolagunevatelt nõudelt ja jooke vaid korduvkasutatavatest topsidest. Korraldatakse mõistlikku jäätmekäitlust, mille osas nõustatakse ka külastajat.

Head Uudised GoodNews