1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Tants aitab tekitada rõõmu ja elada emotsioonid välja: ekstaatilisele tantsule on kõik sõjapõgenikud oodatud tasuta!
UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Tants aitab tekitada rõõmu ja elada emotsioonid välja: ekstaatilisele tantsule on kõik sõjapõgenikud oodatud tasuta!

UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Tants aitab tekitada rõõmu ja elada emotsioonid välja: ekstaatilisele tantsule on kõik sõjapõgenikud oodatud tasuta!

Tiit Trofimov tõdeb, et on selge, et praegu on maailmas ärevad ajad, paljud ukrainlased on põgenenud sõja eest Eestisse ning mitmed head inimesed on majutanud põgenikke enda kodudesse. Ta usub ka, et nii abistajatel kui põgenikel on vaja luua enda sisse rõõmu, elada endast emotsioonid välja. Nii otsustas ta, et 25. märtsil toimuvale ekstaatilisele tantsule on oodatud sõjapõgenikud tasuta. Tiit julgustab kaasa võtma ka lapsi, et kogeda tantsu tervendavat mõju ning vähegi kehast välja tantsida kõik negatiivne.

Nii abistajatel kui põgenikel on vaja luua enda sisse rõõmu, elada endast emotsioonid välja.

Kui lood kontakti iseendaga, on lihtsam aidata ka teisi

Tiit paneb südamele, et Ukrainat tasub praegu materiaalselt abistada nii palju kui võimalik, aga selle kõrvalt on oluline hoida ka tasakaalus iseennast ning saata Ukraina poole häid tundeid ja ettekujutlust, et sõda saab läbi ning kõik saavad jälle elada rahus ja kerguses. See on energeetiline toetus.

Väga tähtis on hoida iseennast tasakaalus, et aidata teisi – kui viid iseennast keskmesse ja lood iseendaga kontakti, saad vaadata väga puhta koha pealt, kuidas teisi aidata. „Palun ärge laske end kunagi pikaaegsesse stressi, vaid kui tunnete, et stress mõjub juba tervisele, pöörduge varakult spetsialistide poole, et oleks võimalik see lumepalliefekt peatada,“ soovitab ta.

Ukrainat tasub praegu materiaalselt abistada nii palju kui võimalik, aga selle kõrvalt on oluline hoida ka tasakaalus iseennast ning saata Ukraina poole häid tundeid ja ettekujutlust, et sõda saab läbi ning kõik saavad jälle elada rahus ja kerguses.

Tants aitab end välja elada ja maandada

Tiit sõnab, et ekstaatilise tantsu eesmärk on tantsida hirmuvabalt ja häbita, nii nagu süda seda teha soovib.

Ta lisab, et see tantsuõhtu loob ühtsusetunnet kõige ümbritsevaga, inimestega, ruumiga, muusikaga ja eelkõige iseendaga. “See on paik, kus oled imeliste rütmide saatel hoitud ja armastatud ning saad olla sina ise!” ütleb ta.

Õhtu lõpetatakse helilise meditatsiooniga, mis aitab maandusesse tulla ja integreerida kogu tantsuline kogemus.

Head Uudised GoodNews