1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Tänu tänasest jõustunud leevendustele ei nõuta Viljandi folgil testimist
Tänu tänasest jõustunud leevendustele ei nõuta Viljandi folgil testimist

Tänu tänasest jõustunud leevendustele ei nõuta Viljandi folgil testimist

Tänu tänasest jõustunud leevendustele avalike ürituste korraldamisele saab XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival toimuda seni plaanitust oluliselt piiranguvabamalt: kuivõrd päevas oodatakse festivalile kuni 5000 inimest, ei nõuta külastajatelt festivalialale sisenedes COVID-tõendi esitamist või kohapealset testimist.

Festivali pealik Ando Kiviberg avaldas paranenud terviseolukorra üle heameelt, ent rõhutas samas korraldajate vastutust turvalise keskkonna loomisel. “Kindlasti muudab leevenenud reeglistik suvesündmustest osavõtu publikule mugavamaks, ent korraldajana peame tagama maksimaalse ohutuse ka vabamates tingimustes,” sõnas Kiviberg. Nii on festivalialale võimalik siseneda mitmest kohast ja tagatud on võimalus liikuda piisavalt hajutatult. Olemas on võimalused pesta ja desinfitseerida käsi. Korraldajad rakendavad veel mitmeid ohutusmeetmeid.

Kiviberg toonitas, et tänavu pääseb festivalile vaid festivalipassi või päevapassiga. „Üksikkontsertide pileteid hetkel plaanis müüa pole, et püsida lubatud piirarvude sees,“ sõnas ta. Hetkel on saada piiratud koguses nelja päeva passe ja päevapasse. „Neli päeva, neli lava, ligi 60 kontserti enam kui 50 artistilt Eestist ja mujalt,“ loetles Kiviberg põhjusi, miks tulla 22.-25. juulini Viljandi lossimägedesse head muusikat ja sõbralikku õhkkonda nautima.

Head Uudised GoodNews