1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TÄNUTÄHT! Energia avastuskeskus kutsub ellu algatuse „Tänutäht“
TÄNUTÄHT! Energia avastuskeskus kutsub ellu algatuse „Tänutäht“

TÄNUTÄHT! Energia avastuskeskus kutsub ellu algatuse „Tänutäht“

Tänutähe plakatEnergia avastuskeskus kutsub ellu ühiskondliku märkamise algatuse „Tänutäht“, mille raames teevad Eesti muuseumid ja külastuskeskkonnad 2016 aasta suvel koostööd Politsei- ja Piirivalveametiga turvatunde kasvatamiseks ühiskonnas.

Sel „Tänutähe“ suvel on kõigi algatusega liitunud muuseumide ja külastuskeskkondade uksed avatud tasuta külastuseks politseinikele ja nende peredele. Politseinikud omakorda osalevad suvekuudel projekti kaasatud keskuste korraldatud perepäevadel oma töö teemaliste demonstratsioonidega.

Energia avastuskeskuse juhataja Kertu Saksa sõnul on „Tänutähe“ algatus hea sellepärast, et aitab lisaks politseiniku ameti väärtustamisele tõsta turvatunnet ühiskonnas. Politsei tuleb ”Tänutähe” perepäevadel meie sekka nõu andma ja oma igapäevaseid tegevusi ja tööd tutvustama. ”

Algatus väärtustab ka perega ühiselt veedetud aega, sest pakub politseinikele koos peredega aja veetmise võimalust ning kõigile Eesti peredele perepäevadel osalemise võimalust. Lisaks arendab algatus Eesti külastuskeskkondade vahelist koostööd ja tõstab üldiselt sõbralikkuse fooni ühiskonnas,” ütles Saks.

„Politseinikud on tööl pühade ajal ja nädalavahetustel ning on oluline mõista, et nad teevad seda selleks, et meil kõigil oleks turvalisem, ohverdades selleks aega, mida võiks veeta koos oma lähedastega. Algatus väärtustab politsei tööd ning ühtlasi anname seda tööd tegevatele spetsialistidele võimaluse tunda oma töö üle uhkust,“ sõnas Politsei- ja Piirivalveameti ennetuse ja süüteomenetluse büroo juht Kätlin Alvela.

Energia avastuskeskus soovib, et projekt „Tänutäht“ jätkuks igal suvel ning erinevatel aastatel väärtustatakse samasuguse koostöö kaudu erinevate ühiskonna kaitsmisega tegelevate ametite tööd.

Tänaseks on Energia avastuskeskusele lisaks juba algatusega liitunud:

Saaremaa Muuseum
Sangaste loss
Eesti Ajaloomuuseum
Loodusmuuseum
Tervishoiumuuseum
Eesti Kaevandusmuuseum (endine Kohtla Kaevanduspark-Muuseum)
Maanteemuuseum
Jääaja Keskus
Eesti Vabaõhumuuseum
Tallinna Teletorn
Tallinna Tehnikaülikooli Muuseum

Rohkem informatsiooni leiab algatuse kodulehelt ning Facebooki lehelt.

Ka pidevalt uueneva „Tänutähe“ kalendriga saab tutvuda algatuse kodulehel ja Facebooki lehel. Sealt saab teada, millal ja millises muuseumis või külastuskeskkonnas perepäevad kavas on.

Algatus on mittetulunduslik ja seda juhivad Energia avastuskeskus ning loovagentuur Newton sel aastal koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga.

Head Uudised GoodNews