1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Tartmusis linastub neljapäeval kunstifilm”Ruut”
Tartmusis linastub neljapäeval kunstifilm”Ruut”

Tartmusis linastub neljapäeval kunstifilm”Ruut”

Filmi „Ruut“ keskmes on kaasaegse kunsti kuraator ning tema kohati isegi eksistentsiaalsed sekeldused seoses näituse avamisega, mille läbi avaldub peenelt terav kriitika kunstimaailma ja kaasaegse inimlikkuse pihta. Film võitis 2017. aastal Cannes’i filmifestivalil Kuldse Palmioksa ning on Rootsi kandidaat võõrkeelse filmi Oscari nominendiks.

Filmiseanss algab neljapäeval kell 18 Tartu Kunstimuuseumis. Oktoobrikuise seansi publikumenu tõestas, et kohal tasuks olla vähemalt veerand tundi varem, et endale saalis koht broneerida. Film on inglise ja rootsi keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Pilet kinoõhtule maksab 3 eurot, sooduspilet 2 eurot.

Möödunud laupäeval muuseumi projektiruumis avatud noore kunstniku Sten Eltermaa näitus „Brüsseli prelüüd: liminaalne tsoon“ juhatab sisse näitustesarja Noor Tartu, mille eesmärk on tutvustada põnevate Tartuga seotud noorte kunstnike loomingut. Eltermaa näitusel on väljas tema fotod Brüsseli Eurokvartali hoonetest – pikkade jalutuskäikude tulemus, mis paneb mõtisklema kaasaegse arhitektuuri ja institutsioonide avatuse ja suletuse üle. Samuti on näitusel Eltermaa installatsioon „Hüdrostaatiline objekt“.

Muuseumi esimesel korrusel on avatud Art Allmäe isiknäitus „Paint It Black II“, mis võtab inspiratsiooni Venemaal jõustunud seadusest salastada sõdurite surma põhjused. Teisel korrusel on avatud publikut kaasav näitus „Muuseumi koreograafia“.

Head Uudised GoodNews