1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartu kandideerib 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks
Tartu kandideerib 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks

Tartu kandideerib 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks

Tartu
Foto: Shutterstock

Tartu ja Lõuna-Eesti omavalitsused teevad tihedat koostööd, et Tartu saaks 2024. aastal Euroopa kultuuripealinnaks, leppisid kokku täna Tartu raekojas kohtunud Lõuna-Eesti omavalitsusjuhid ja Tartu linnapea.

,,Tartu linn on keskuseks kogu Lõuna-Eestile. Seetõttu on iseenesestmõistetav meie soov kaasata ümberkaudseid omavalitsusi kultuuripealinnaks kandideerimisel algusest peale ja teha seda koos,’’ ütles linnapea Urmas Klaas.

Tartu selgitas Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtidele kultuuripealinnaks pürgimise eesmärke ning andis ülevaate Lõuna-Eesti regiooni võimalustest seoses Euroopa kõige hinnatuma kultuuriprojektiga.

Lõuna-Eesti omavalitsuste juhtidele esinevad Tartu kultuuripealinna projektijuhid Erni Kask ja Kalle Paas
Foto: Krista Palm

Omavalitsusjuhid arutlesid Tartu raekojas koostöövõimaluste ning väljavaadete üle, mida Euroopa väärtustatuim kultuuriprojekt tervele siinsele piirkonnale loob. Lisaks kultuurialasele koostööle olid arutluse all sellised teemad nagu turism, keskkond, investeeringud jne.

Setomaa vallavanem Raul Kudre ütles, et Setomaal on varasem kogemus Soome-Ugri kultuuripealinna korraldamise näol olemas. “See ületas meie ootused mitmekordselt nii külastatavuse kui ka kohalike elanike ja ettevõtjate toetuse osas. Oleme igati Tartu Euroopa kultuuripealinnaks saamise poolt.”

Kohtumisest võtsid osa Võru, Setomaa, Valga, Kanepi, Kambja, Rõuge, Antsla, Otepää, Elva, Nõo ja Tõrva omavalitsuste juhid.

Tartu on otsustanud kandideerida 2024. aasta Euroopa kultuuripealinnaks. Euroopa kultuuripealinna tiitlit on kandnud kõik olulisemad Euroopa linnad. Paljud neist on otsustanud kandideerida koos ümbritseva piirkonnaga, võimendades seeläbi kogu regiooni arengut. Eestist pärit Euroopa kultuuripealinn selgub 2019. aasta lõpus.

Head Uudised GoodNews