1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tartu Kunstimuuseum avab kaks uut näitust
Tartu Kunstimuuseum avab kaks uut näitust

Tartu Kunstimuuseum avab kaks uut näitust

Sel neljapäeval avatakse Tartu Kunstimuuseumis korraga kaks uut näitust – esimesel korrusel Art Allmäe isikunäitus “Paint It Black II” ja muuseumi teisel korrusel rahvusvaheline grupinäitus “Muuseumi koreograafia”.

Avamiste õhtu algab kell 18 näitustemaja esimesel korrusel. Art Allmäe näitus “Paint It Black II” on loogiline jätk tema kolmele eelmisele näitusele, läbi korruse kulgev väljapanek ammutab inspiratsiooni Venemaa poliitikast, rõhudes Allmäele omaselt efektsele esteetikale. Näituse lähtepunktiks on Venemaal 2015. aastal jõustunud seadus, millega salastati kõigi sõjaväelaste surma põhjused – avalikes dokumentides kajastub see mustaks maalitud lahtritena. Näituse kuraator on Joanna Hoffmann.

Kell 19 algab muuseumi teisel korrusel näituse „Muuseumi koreograafia“ avamine. Näituse keskmes on eksponaatide asemel publik – kõik eksponeeritud teosed toovad esile, et muuseum on keskkond, mille loovad inimesed oma igapäevase kohalolu, kultuurilise tausta, käitumise ja liikumisega. Mitmed tööd uurivad publiku liikumist eksponaatide suhtes või annavad külastajatele omapoolsed liikumisjuhised. Näituse kuraator on Hanna-Liis Kont.

Pärast näituste avamist muuseumis jätkub õhtu järelpeoga kultuuribaaris Naiiv (Vallikraavi 6) kell 22. Muusikat mängib Taavi-Peeter Liiv ning kunstisõprade pidu on kõikidele tasuta.

Reede, 29. september on ka kuu viimane reede, mis tähendab, et terve maja näituste pilet maksab 1 euro. Hea võimalus uute näitustega põhjalikult tutvumiseks või vaadata üle muuseumi kolmandal korrusel avatud muuseumi kogusid tutvustav näitus “Kehakeeles. Töid Tartu Kunstimuuseumi kogudest”.

Head Uudised GoodNews