1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Tartu Kunstimuuseum kutsub kandideerima näituseprojekti “Noor Tartu” konkursil
Tartu Kunstimuuseum kutsub kandideerima näituseprojekti “Noor Tartu” konkursil

Tartu Kunstimuuseum kutsub kandideerima näituseprojekti “Noor Tartu” konkursil

Tartu Kunstimuuseumil on hea meel kuulutada välja avatud konkurss näitusesarjas „Noor Tartu“ 2022. aastal osaleva kunstniku valikuks.

Tartuga seotud noore kunstniku all peab muuseum silmas kedagi, kes on Tartust pärit, Tartus (kunsti)hariduse saanud või Tartus kunstnikuna tegutsev kuni 35-aastane inimene. Valiku eelduseks on ka senine vähene näitusekogemus. Kasutatavatele meediumitele piiranguid ei ole.

Kui keegi tunneb ennast kirjelduses ära ja leiab, et tema looming on aktuaalne, isikupärane või muul moel meeldejääv, tuleks saata 1. augustiks aadressile mae.variksoo@tartmus.ee näituseidee projekt, motivatsioonikiri, loomingut tutvustav portfoolio ja CV.

Valituks osutunud kunstnikul on võimalus luua näitus koostöös Tartu Kunstimuuseumi kuraatorite ja tiimiga. Samuti kaasneb projektiga kunstnikutasu ja eelarve nii näituse produktsiooniks kui ka trükise väljaandmiseks (sisaldab kuraatori intervjuud kunstnikuga, tema lühibiograafiat ja teoste tutvustusi).

Tartu linna toetusel 2017. aastal alustatud näitusesarja eesmärk on populariseerida ja toetada noorte Tartuga seotud kunstnike loomingut. Varasemalt on valitud kunstnikeks osutunud Sten Eltermaa (2017), Keiu Maasik (2018), Mirjam Hinn (2019) ja Siiri Jüris (2020).

Head Uudised GoodNews