1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tartu Kutsehariduskeskus avab uue tipptasemel tarkvaraarendaja eriala
Tartu Kutsehariduskeskus avab uue tipptasemel tarkvaraarendaja eriala

Tartu Kutsehariduskeskus avab uue tipptasemel tarkvaraarendaja eriala

Tartu Kutsehariduskeskus avab uue IT-õppekava, kuhu oodatakse põhikooli lõpetajaid, kes näevad ennast tulevikus tarkvaraarendajate tippude seas.

Uus õppekava liidab tarkvaraarenduse erialaoskuste õppe ja piisaval hulgal üldainete mooduleid, et edukalt sooritada riigieksamid.

„Kutsehariduse IT Akadeemia programmi ambitsioon on teha IT-kutseharidusest kiirtee kõrgharidusse ja töömaailma tippude sekka,“ sõnas kutsehariduskeskuse direktor Tõnis Lukas.

Uus õppekava on senistest kutsekeskhariduse erialadest oluliselt ambitsioonikam, mistõttu õppeaeg on neli aastat. See sobib tublidele põhikoolilõpetajatele, kes soovivad omandada lisaks tugevale keskharidusele IT-oskusi ja plaanivad õpinguid ülikoolis jätkata.

„Meie eesmärk on valmistada ette tehnoloogia- ja inseneeriaprofessionaale, kes oleks võimelised töötama kõrgelt hinnatud tehnoloogiaettevõtetes või jätkama õpinguid kõrgkoolis,“ ütles haridusministeeriumi kantsler Mart Laidmets ja lisas, et seetõttu teeb kool tihedat koostööd ettevõtete ja kõrgkoolidega.

Vastuvõtt on juba avatud.

Head Uudised GoodNews