1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu linn alustab möödunud aasta kaasava eelarve võiduidee elluviimist
Tartu linn alustab möödunud aasta kaasava eelarve võiduidee elluviimist

Tartu linn alustab möödunud aasta kaasava eelarve võiduidee elluviimist

Tartu linn alustab Soola tänava jalgratta- ja jalgtee ehitust, mis valiti välja eelmise aasta kaasava eelarve võiduidee autoriga.

Möödunud aasta kaasava eelarve üks kahest võiduideest oli Tartu olemasolevate rattateede korrastamine, millega sooviti ratturite liikumine linnas ohutumaks ja mugavamaks muuta. Koostöös idee autoriga valiti välja Soola tänav, sest jalgratturid on korduvalt juhtinud tähelepanu, et rattaga liikumine võiks Turusilla ja Aleksandri tänava vahel olla sujuvam ja ohutum.

„Kaasava eelarve võiduidee elluviimise aruteludel oli valikutena laual mitmeid võimalikke objekte, kuid sõelale jäi jalgrattaga liikumise võimaluste parandamine Soola tänaval. Arutelude käigus jõudsime seisukohale, et mõistlik on ehitustööde käigus lisaks kaasava eelarve idee elluviimisele tegeleda objektiga terviklikumalt ning seetõttu on lisandunud mitmeid väljaspool kaasava eelarve mahtu finantseeritavaid tegevusi. Väga oluline on näiteks bussijaama läheduses jalgrataste parkimisvõimaluste laiendamine. Kui täna on selles aktiivses kasutuses olevas parklas kohti 20 jalgrattale, siis uue lahenduse puhul on sinna võimalik parkida 60 jalgratast ning lisaks 8 jalgratast Bikeepi nutikasse jalgrattaparklasse,” ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Tööde käigus ehitatakse Soola tänava lõigule Väike-Turu tänavast kuni Turu tänavani jalgratta- ja jalgtee koos kommunikatsioonide, kõnnitee, ülekäiguradade ja valgustusega. Teele rajatakse rattaparkla koos varjualusega ning tõstetakse liiklusohutust ristmike ja mahasõitude ehitamisega. Kergliiklustee kõrvale istutatakse lehtpuud ja põõsad ning paigaldatakse prügikastid ja pink.

Tartu sõlmis Soola tänava jalgratta- ja jalgtee ehituseks lepingu Terasteenus OÜ-ga. Ehitustööd lähevad maksma 199 505 eurot ja kestvad käesoleva aasta novembrini. Kaasavast eelarvest finantseeritakse 100 000 eurot jalgratta- ja jalgtee ehituseks. Valgustuse, haljastuse ja jalgrataste varjualuse maksumuse ning torutööde jaoks kasutatakse linnamajanduse osakonna eelarves ettenähtud vahendeid.

Head Uudised GoodNews