1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu linna ja valla noored panid malevasuvele meeleoluka ja turvalise punkti
Tartu linna ja valla noored panid malevasuvele meeleoluka ja turvalise punkti

Tartu linna ja valla noored panid malevasuvele meeleoluka ja turvalise punkti

Tartu linna ja valla noored, rühmajuhid ning malevakorraldajad kohtusid sel nädalal Tartumaa malevate kokkutulekul, et vaadata kogetule tagasi, vahetada kogemusi ning võtta mõõtu erinevatel spordialadel.

Kokkutulek on traditsiooniline sündmus, kus tänavu osales ligi 80 inimest. Rühmad esitlesid oma sümboolikat, lippe ja embleeme, omaloomingulisi malevalaule ning rühmavideoid, mida hindas žürii. Lisaks sellele võisteldi omavahel võrkpallis, köietõmbes, teatejooksus ning vibulaskmises. Kõikide alade üldvõitjaks tunnistati Hummuli rühm, kes esindab Tartu linna üleriigilisel noortemalevate kokkutulekul.

Tartu Noorsootöö Keskuse direktori Grete Sarapi sõnul tuli tänavusel malevahooajal varasemast enam tähelepanu pöörata noorte turvalisusele ja tervisekäitumisele. Sündmusest pidid eemale jääma haigusnähtudega malevlased, samuti viirusekandjaga kontaktis olnud noored, aga ka maleva personal. Erinõudeid tuli järgida nii kokkutuleku tegevustes kui ka ööbimise korraldamisel. “Rõõm oli näha, et osalejad mõistsid tervisekäitumise olulisust ja järgisid reegleid ka ilma pideva meeldetuletamiseta. Mulle tundub, et igaüks neist tajus ka endal vastutust viiruse leviku tõkestamisel,” nentis Sarap.

Tartu noorte töömalevat ning Tartumaa malevate kokkutulekut korraldas Tartu Noorsootöö Keskus. Maleva eesmärgiks on pakkuda koolinoortele vanuses 13-19 arendavat suvevaheaja veetmise ning turvalises keskkonnas esimese töökogemuse saamise võimalust.

Tartumaa malevate kokkutulek toimus 5.-6. augustil Tartumaa Tervisespordikeskuses.

Head Uudised GoodNews