1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu loob harrastuskalastajatele paremaid tingimusi
Tartu loob harrastuskalastajatele paremaid tingimusi

Tartu loob harrastuskalastajatele paremaid tingimusi

Raimond Tamm

Tartu linn saab  harrastuskalapüügi arendamiseks toetust Keskkonnainvesteeringute Keskuselt ja järgneva kahe aasta jooksul on kavas korrastada Emajõe äärne kallasrada Ihaste luhal ning ehitada jõele kaks kalapüügiplatvormi.

„Meie kaugem eesmärk on see, et Emajõe kaldad oleksid kogu linna ulatuses korrastatud ning jalakäijatele, jalgratturitele ja tervisesportlastele avatud. Erinevate jõega seonduvate tegevuste arendamine loob täiendavaid võimalusi vaba aja veetmiseks ning parandab linlaste elukeskkonda. Kõnealuse projekti raames on kavas korrastada Tartu  kalastajate üks lemmikpaiku Emajõe äärsel Ihaste luhal, mis on seni täies pikkuses suhteliselt raskestiläbitav. Linlased saavad  juurde ühe kauni jõeäärse puhkeala, mis piirneb Natura looduskaitsealaga ja sobib kindlasti väga hästi kõigile loodusenautijaile,” ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Järgneva kahe aasta jooksul on kavas korrastada  jõeäärne ala Vana-Ihastest kuni Sõpruse sillani. Ala puhastatakse üleliigsest võsast, raskestiläbitavatesse kohtadesse pannakse purded ja  kallasrajale paigaldatakse 20 istepinki. Üles pannakse infostendid, mis tutvustavad Emajõe bioloogilist mitmekesisust ja harrastuskalastuse reegleid.

Emajõele rajatakse kaks statsionaarset kalapüügiplatvormi, mida saab kasutada ka kalapaatide sildumiseks. Üks platvorm on kavas ehitada Supilinna, teine Jõekeskuse juurde.
Projekti raames korraldatakse kalapüügihuvilistele suvine ja talvine kalastuspäev ning koolitusseminar.

Keskkonnainvesteeringute Keskusele esitatud harrastuskalapüügi arendamise projekti  toetatakse keskkonnaprogrammist  43 751 euroga.

Head Uudised GoodNews