1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu rahvastikutoimingute osakond palub abielluda soovijatel ja teistel avaldused esitada elektroonselt
Tartu rahvastikutoimingute osakond palub abielluda soovijatel ja teistel avaldused esitada elektroonselt

Tartu rahvastikutoimingute osakond palub abielluda soovijatel ja teistel avaldused esitada elektroonselt

Koroonaviiruse leviku tõttu on alates 15. märtsist Tartu rahvastikutoimingute osakonna uksed suletud, kodanikke võetakse vastu üksnes eelneval kokkuleppel ja sissepääsuks tuleb helistada osakonna välisuksel olevatel telefoninumbritel. Abielude sõlmimisele külalisi ei lubata.

Rahvastikutoimingute osakond palub esitada kõik avaldused (v.a abielu sõlmimine ja abielu lahutamine) elektrooniliselt, kasutades e-rahvastikuregistri teenuste iseteenindusportaali. Perekonnasündmustega seotud avaldused (nimemuutmine, tõendid, rahvastikuregistri väljavõtted) palutakse edastada e-posti aadressil pere@tartu.ee  ja avaldused elukoha aadressi ja elukohatõendite küsimustes elukoht@tartu.ee. Avalduste blanketid ja info teenuse kohta leiab Tartu linna veebilehelt vastava teenuse juurest.

Rahvastikutoimingute osakond palub inimestel kohaletuleku asemel võtta ühendust telefoni teel, et saada juhiseid, kuidas toimida. Kui kohaletulek on siiski vajalik, siis palutakse esitada eeltäidetud avaldus ning tasuda riigilõiv ja teenustasu eelnevalt internetipangas.

Abielu pidulikul sõlmimisel rahvastikutoimingute osakonna saalis (Tiigi 12) võib osaleda üksnes noorpaar koos alaealiste lastega. Kohal võib olla ka fotograaf, kelle liikumine saalis on piiratud. Külalisi abielu registreerimisele ei lubata. Abielude sõlmimine ja lahutamine toimub kokkulepitud ajal. Aja muutmise sooviga palutakse pöörduda osakonda telefoni teel või esitada digiallkirjastatud avaldus e-posti teel.

Rahvastikutoimingute osakonna telefonid:

abielutoimingud (tel 7420856);

lahutustoimingud (tel 7420632);

nime muutmine (tel 7420632);

sünni registreerimine (tel 7420954);

korduva dokumendi väljastamine (tel 7420954);

elukoha andmete muutmine, elukohateate esitamine, elukohatõendid, isikukoodid (tel 7361141, 7361140).

Rahvastikutoimingute osakonna ruumides on kohustuslik kanda maski ja hoida distantsi 2+2 reeglit silmas pidades. Ilmsete haigustunnustega inimesi hoonesse ei lubata. Piirangud kehtivad vähemalt kaks nädalat.

Head Uudised GoodNews