1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu sotsiaaldemokraadid nomineerisid Tartu aukodanikuks Lemme Haldre ja Tartu Tähe kavaleriks Heda Kala
Tartu sotsiaaldemokraadid nomineerisid Tartu aukodanikuks Lemme Haldre ja Tartu Tähe kavaleriks Heda Kala

Tartu sotsiaaldemokraadid nomineerisid Tartu aukodanikuks Lemme Haldre ja Tartu Tähe kavaleriks Heda Kala

Tartu Sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni poolt esitatud Tartu aukodaniku kandidaat Lemme Haldre on lastearst, kliiniline psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog ja pereterapeut. Oma professionaalse elu on Lemme Haldre pühendanud seksuaalselt väärkoheldud laste ja noorte aitamisele, noorte seksuaalkäitumise alasele nõustamisele ning laste seksuaalse väärkohtlemise ennetamisele.

Lemme Haldre

Tartu Tähe kavaleriks esitatud Heda Kala on Tartus ja Eestis tunnustatud alushariduse juht ning muuhulgas Tartu Lasteaia Meelespea direktor. Heda Kala on aastate jooksul osalenud Eesti alushariduse korraldamisel ja haridusalaste dokumentide ettevalmistamisel ning olnud pikaajaline koostööpartner Haridus- ja Teadusministeeriumile.

Heda Kala

Täna toimuval Tartu linnavolikogu istungil hääletatakse kandidaate ühtse paketina, kinnitades nii kõik selle aasta kandidaadid, et vältida pingerea koostamist. See on oluline, sest need kandidaadid, kes tiitlit sel korral ei pälvi ei ole kuidagi vähem olulised.

Tartu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esimehe Kadri Leetmaa sõnul on fraktsioonil eriliselt hea meel, et need valdkonnad, mida taheti esile tõsta jõudsid aukodanike ja Tartu Tähte kavaleride näol nimekirja. “Mõlemad valdkonnad nii vaimne tervishoid kui ka alusharidus on praeguses koroonakriisis eriti olulised. Loodame, et saame neid kaht auväärset naist kuhjaga väljateenitud tunnustusega üllatada,” ütles Kadri Leetmaa.

Head Uudised GoodNews