1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tartu tarkusepäeval on võimalus uueks õppeaastaks sobiv huviring leida
Tartu tarkusepäeval on võimalus uueks õppeaastaks sobiv huviring leida

Tartu tarkusepäeval on võimalus uueks õppeaastaks sobiv huviring leida

Traditsiooniline 1. septembri tasuta üritus toimub tänavu Anne noortekeskuse hoovis ja huvikoolides ning kannab nime „Tarkade mõtete Tartu“.

Tartu tarkusepäev on kooli alguse pidu, kus pakutakse meelelahutust ja võimalust uueks õppeaastaks endale sobiv huviring leida. Interaktiivsete töötubadega on väljas erinevad Tartu huvikoolid ja ühingud, lava ees ja lava peal esinevad muusika- ja tantsukoolid. Anne noortekeskuse hoovi on koondunud lisaks Tartu Noorsootöö Keskuse tegevustele ka Erakool Huvitera, Estonia_Tuit Igemi võistkond, American Councils, JJ-Streeti tantsukool, Stuudio Säsi, Punane Rist, OLE (Raudteeohutus), Gaidid, YFU, Tartu Mudellennu Klubi, Veni Vidi Vici, Aegruum, Tartu Laste Turvakodu, Tartu noorte töömaleva aktiiv, Tartu Loodusmaja, DJ-kool, Tartu Muusikamaja ja Eesti Töötukassa. Külastajad saavad tutvuda ja aktiivselt kaasa lüüa erinevate huvikoolide ja huvitegevuse pakkujate tegevustes. Toimuvad töötoad, võistlused ja mängud, mille käigus saab võita auhindu.

Lisaks Anne noortekeskuse messialale avavad uksed Minikool, Medoonity huvikool, SK Jõud Junior, Shaté Tantsukool, Tartu Ülikooli muuseum ja Lille noortekeskus. Tartu linna noortevolikogu viib läbi paneeldiskussiooni “Tuleviku Tartu” ja Tartu Lastekunstikool korraldab Barclay platsi juures õpilaste töödest kunstinäituse.

Söögiks pakuvad head ja paremat Funfood ja Mullika tänavatoit. Päev lõpeb kontserdiga, kus esinevad ansambel Efektiiv ja Liis Lemsalu band.

Üritust toetavad Tartu linn, Tartu Kaubamaja, Värska Vesi, Tagurpidi Maja, A. Le Coq ja Kommipomm.

Tarkusepäeval järgitakse hetkel riigis kehtivaid piiranguid. Kõik 18+ vanuses külastajad peavad tõestama nakkusohutust (näitama vaktsineerimispassi või tõendit negatiivse koroonatesti kohta, mis ei ole vanem kui 72 tundi või tõendit Covidi läbipõdemisest). Kohapeal on võimalik teha kiirtesti, mille maksumus on 8 eurot. Kõik alla 18-aastased peavad vanuse tõestamiseks kaasa võtma isikut tõendava dokumenti.

Head Uudised GoodNews