1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TARTU TUNNUSTAB I Tartu linn tunnustab parimaid ainetundjaid ja nende juhendajaid
TARTU TUNNUSTAB I Tartu linn tunnustab parimaid ainetundjaid ja nende juhendajaid

TARTU TUNNUSTAB I Tartu linn tunnustab parimaid ainetundjaid ja nende juhendajaid

Igal kevadel tunnustab Tartu linn tänuüritusel olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende juhendajaid. Sel kevadel eriolukorra tõttu ühises peomeeleolus kohtumist ei toimu, kuid parimate tunnustamine ära ei jää – tänukirjad ja meened toimetatakse neile kooli.

Linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave tänab kõiki edukaid õpilasi ja nende juhendajaid, kes on oma kooli ja Tartu linna hariduse kõrget kvaliteeti oma tegudega kinnitanud. „Tartu õpilaste heade tulemuste saavutamine rahvusvahelistel ja üleriigilisel olümpiaadidel ei oleks võimalik ilma rohkearvulise ning eduka osalemiseta Tartu linna piirkonnavoorudel,” lisas linna haridusjuht.
Sel õppeaastal toimus 21 aineolümpiaadi piirkonnavooru, mille läbiviimist korraldas Tartu Ülikooli teaduskool. Aineolümpiaadide piirkonnavoorud pakuvad andekatele õpilastele suurepärase võimaluse oma teadmisi proovile panna ning  igal aastal võtab neist osa palju õpilasi kõikidest Tartu põhikoolidest ja gümnaasiumidest.

Tartu linna voorude esikolmikutes väärivad sel aastal äramärkimist 152 õpilast 21 Tartu linna koolist (vt nimekiri ) Kahel ja enamal olümpiaadil saavutasid suurepäraseid tulemusi kokku 32 õpilast. Kõige enam, neljal erineval aineolümpiaadil, tõusid esikolmikusse sel õppeaastal neli õpilast: Kristjan-Erik Kahu, Meena Rooden ja Ronald Judin Miina Härma Gümnaasiumist ning Annika Rääbis Tartu Kivilinna Koolist.

Olümpiaadideks aitas ettevalmistusi teha 113 õpetajat. Kõige enam esikolmikusse abistasid õpilasi Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpetajad Saima Kaarna (11 õpilast), Kristiina Punga (7 õpilast), Ülle Seevri (7 õpilast) ning Miina Härma Gümnaasiumi õpetaja Maiu Kaljuorg (7 õpilast). Lisaks väga headele isiklikele tulemustele aineolümpiaadides juhendasid oma kooli kaasõpilasi ka Miina Härma Gümnaasiumi õpilased Uku Andreas Reigo, Liis Siigur ja Peter Kipp.

Tartu linnavalitsuse haridusosakonna tänukirjad ning meened õpilastele ja õpetajatele toimetatakse koolidesse mai lõpuks.

Head Uudised GoodNews