1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tartu tunnustas aasta noorsootöötegijaid
Tartu tunnustas aasta noorsootöötegijaid

Tartu tunnustas aasta noorsootöötegijaid

Tartu linnavalitsus tunnustas parimaid noorsootöötegijaid. Esile tõsteti nii digiteadlikkuse arendamist, erivajadustega noorte tulemuslikku kaasamist kui ka riskinoorteni jõudmist linnaruumis.

Tartu aasta noore tegija tiitli pälvis Karl Kraus, kes on aktiivne nii koolikogukonnas kui ka noortekeskuste korraldatud projektides. Muu hulgas on ta tegutsenud vabatahtlikuna kooliteatrite festivali ja lastekaitsepäeva sündmuste korraldamisel.

Aasta noorsootööteemaliste üliõpilastööde seast valiti parimaks Diana Poudeli magistritöö, mille tulemusena lõi autor digipädevusi arendava õpimängu “Häkkerite lahing”. Erinevates testgruppides läbi proovitud mängu abil saavad vanemad ja vanavanemad koos algklassilastega lahti rääkida olulised digimaailmaga seotud teemad. Huviline saab mängu osta raamatupoodidest. Linnavalitsuse noorsooteenistuse juhataja Piret Taluri arvates sobib “Häkkerite lahing” hästi ka jõuluvana kingikotti.

Aasta noorsootöötegijateks nimetati Piret Arula ja Annike Tasa. Piret Arula on aastaid huvijuhina ergastanud Tartu Kivilinna kooli elu. Lõppevast aastast võib eriliselt esile tõsta Pireti loodud ja juhitud Kivilinna kooli ja Kroonuaia kooli ühisprojekti “Koosõppimine teeb rikkaks!”. Annike Tasa tegutseb mobiilse noorsootöötaja ja Noorte Tugila spetsialistina Tähe noorteklubis. Annikese kolleegide arvates on ta näidanud üles pühendumust, professionaalsust, kohanemisvõimet ja suurepäraseid suhtlusoskusi, jõudes noortega tegutseda näiteks Start-Up Day, Tartu linna tervisepäeva ja Tartu Koduta Loomade Varjupaiga vabatahtlikena.

Tartu noorsootöö parimaid tunnustatakse 2002. aastast. Tiitlitega kaasneb viimastel aastatel rahaline preemia 1000 eurot. 2019. aasta tunnustussündmust juhtis Urmas Vaino ja selle korraldas In Nomine.

Head Uudised GoodNews