1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tartu tunnustas kultuuriedendajaid
Tartu tunnustas kultuuriedendajaid

Tartu tunnustas kultuuriedendajaid

Tartus toimunud tänuüritusel kuulutati välja kultuurikandja laureaadid.

Tartu aasta kultuurisündmuse tiitli sai rahvusvaheline üliõpilasfestival Gaudeamus 2018 kui suurejooneline ja palju positiivset tähelepanu pälvinud festival.

Aasta kultuuriorganisatsiooni laureaadiks kuulutati ettevõtliku, eduka ja loominguliselt silmapaistva aasta eest Tartu Uus Teater.

Aasta teose looja tunnustuse pälvis Edward von Lõngus erakordsete kunstielamuste pakkumise eest nii Tartu tänavatel ja Tartu uue kunsti oksjonil kui ka projekti (R)estart Reality vahendusel 13 Euroopa riigi pealinnas.

Aasta rahvakultuurikandja tiitliga pärjati kauaaegse südamega tehtud töö eest Tartu ja eesti koorimuusika arendamisel ning Tartu Noortekoori juhtimisel dirigent Riho Leppoja.

Noore kultuurikandja tunnustuse pälvis julgete ideede ja tähelepanu äratanud projektide elluviimise eest Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi arendusjuht Toomas Koitmäe.

Aasta kultuurikorraldajaks kuulutati südamega tehtud töö ja väljapaistvalt professionaalse tegevuse eest Tartu kultuurielu edendamisel endine Vanemuise teatri produtsent Marika Goldman.

Aasta uustulnukaks nimetati Kogo galerii uue, kaasaegset kunsti eksponeeriva galerii avamise ja selle aktiivse tegevuse ning ambitsioonika näitusteprogrammi eest.

Aasta kultuurikajastaja laureaadiks nimetati Nostalgilise Tartu Facebooki kogukonna loojad Tartu linna kultuuri- ja ajaloo kajastamise eest.

Aasta kultuurisõbraliku ettevõtte tiitli pälvis hotell London olulise ja järjepideva toetuse eest Vanemuise draamanäitlejate enesetäiendamisel.

Kultuurikandja on Tartu linna tänu- ja tunnustuspreemia möödunud kalendriaastal tegevusega silma paistnud ja Tartu kultuurielu edendanud isikutele ja kollektiividele. Kultuurikandja tiitli pälvinutele andis linnapea Urmas Klaas üle tänukirja koos Markus Kasemaa loodud kunstiteosega. Aunimetusega kaasneb rahaline preemia.

Head Uudised GoodNews