1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Tartu Uues Teatris esietendub “Ilusad inimesed”
Tartu Uues Teatris esietendub “Ilusad inimesed”

Tartu Uues Teatris esietendub “Ilusad inimesed”

22. novembril esietendub Tartu Uues Teatris Piret Jaaksi autorilavastus “Ilusad inimesed”.

Lavastusega soovib Jaaks panna meid mõtlema selle peale, mida me ilusaks peame ja mida me ei pea, kuidas ilu meid mõjutab ja mida see meiega teeb. Kas ilusatel inimestel on lihtsam või raskem ühiskonnas läbi lüüa? Milliseid ekstreemsusi sunnib ilu ette võtma ja kas ilusaks olemise painest on võimalik üldse vabaneda?

Lavastuse alusmaterjal on sündinud tänu näidendi autori tehtud intervjuudele inimestega, kes hoolivad oma välimusest ja tunnevad, et ilu on neid mõjutanud ja saatnud läbi elu. Lavastus on osa Piret Jaaksi loomeuurimusest Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikoolis. Oma loomingus huvitavad Jaaksi sotsiaalsed konstruktsioonid.

Lavastuses mängivad Katrin Pärn, Henessi Schmidt, Roland Laos või Siim Tõniste ja Helgur Rosenthal. Lavastuse kunstnik on Gabriela Liivamägi, liikumisdramaturg Siim Tõniste, helikunstnik Martin Rästa, valguskunstnik Karl Marken.

Piret Jaaks on vabakutseline näitekirjanik ja dramaturg, ligi 20 näidendi ja lavastusdramaturgia autor, mida on lavastatud teatrites, nagu Kanuti Gildi SAAL, Vaba Lava, NUKU, Raadioteater jt. “Ilusad inimesed” on Piret Jaaksi debüütlavastus, mis tuleb esmakordselt välja Tartu Uue Teatri alt.

Lavastust mängitakse detsembris Tallinnas.

Head Uudised GoodNews