1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartus Mänguasjamuuseumis esitletakse uut lasteraamatut „Nässu“
Tartus Mänguasjamuuseumis esitletakse uut lasteraamatut „Nässu“

Tartus Mänguasjamuuseumis esitletakse uut lasteraamatut „Nässu“

Foto: karunassu.blogspot.com
Foto: karunassu.blogspot.com

13. novembril kell 15 esitletakse Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodus uut lasteraamatut nimega NÄSSU. Raamatus on kümme lühikest lugu karu Nässu askeldustest muuseumis ning rohkelt ilusaid fotosid, millel kujutatud mänguasjad pärinevad mänguasjamuuseumi kogudest.

Mänguasjamuuseumi varahoidja Liis Reha sõnutsi oli raamatu ettevalmistamine omamoodi väljakutse nii talle kui muuseumi kogudele. “Vaatamata kollektsiooni suurusele on ju esemete arv ikkagi piiratud. Nässu fantaasia on aga nii suur, et ta suutis meie kogudest viimast võtta. Samas pidime teda ka üle kavaldama –kui ikka karu ja kujundaja koos nõudsid kristallkingakest või karusselli ja neid ei olnud, pidime teemale loominguliselt lähenema ning leidma asendusvõimaluse.”

Nässu lood on kirjutanud Marge Pärnits, fotod teinud Siim Vahur, raamatu kujundanud Angelika Schneider ning välja andnud kirjastusTammerraamat. Esitlusel saab raamatuid osta kirjastuse hinnaga.

Tartu Mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval ja on aastaringselt avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11-18. Lisainfot näituste ja õpitubade kohta saab aadressilt www.mm.ee või telefonil 7461 777. Teatriinfo ja mängukava: www.teatrikodu.ee.

Head Uudised GoodNews