1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartus on väljas näitus suusamaratoni juubelist
Tartus on väljas näitus suusamaratoni juubelist

Tartus on väljas näitus suusamaratoni juubelist

Tartus jääb suusamaraton tänavu lumepuudusel toimumata, kuid 12. veebruarist 12. aprillini on Eesti Rahva Muuseumis avatud suurejooneline näitus maratoni 60. sünnipäevaks.

Väikese initsiatiivgrupi loodud suusamatkast on aastatega kasvanud spordifestival, mis toob kokku tuhandeid suusasõpru maailma eri paigust. Lugusid, mida suusapeoga seoses pajatada, on mõistagi meeletult.

„Maratoni korraldajad osalesid eelmisel aastal ERM-i konkursil „Oma näitus“ ja jäid sealt oma ideega kohe muuseumile silma. 60 aastat kestnud talvine laulupidu on ju midagi sellist, mis väärib suurelt ja rõõmsalt tähistamist,“ ütles ERM-i näituste produtsent Kata Maria Metsar.

Näitus on jaotatud neljaks ajastuks: 1960–1979, 1980–1987, 1991–1999 ja 2001– … Oluliseks märksõnaks on nii harrastajate kui ka tippsuusatajate varustuse muutumine läbi kuue aastakümne. Lisaks saab näitusel uudistada, kuidas on muutunud maratoni rada ja selle hooldamine; millega on maratoonarid keha kinnitanud; kuidas on toimunud osalejate registreerimine ja ajavõtt.

Head Uudised GoodNews