1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TASUTA KÜLASTUSED I Lastekaitsepäeval saavad lapsed linnamuuseumi ja botaanikaaeda külastada tasuta
TASUTA KÜLASTUSED I Lastekaitsepäeval saavad lapsed linnamuuseumi ja botaanikaaeda külastada tasuta

TASUTA KÜLASTUSED I Lastekaitsepäeval saavad lapsed linnamuuseumi ja botaanikaaeda külastada tasuta

Lastekaitsepäeval, 1. juunil ootavad Tallinna linnamuuseum ja botaanikaaed lapsi külla tasuta, täiskasvanutel tuleb sel päeval lunastada vaid üheeurone pilet.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev märkis, et kuigi tavapäraselt on linna muuseumid esmaspäeviti suletud, otsustati lastekaitsepäeval teha erand. „Lastekaitsepäeva puhul soovisime koostöös Tallinna linnamuuseumi ja botaanikaaiaga teha kõigile toreda kingituse. Mis saaks lastele olla parem, kui koos vanematega huvitavalt ja sisukalt veedetud aeg, mis annaks positiivseid emotsioone kogu perele,“ ütles Belobrovtsev. „Lapsi rõõmustab kindlasti seegi, et 1. juunil taasavab pärast pikka vaheaega oma uksed ka Lastemuuseum Miiamilla. Botaanikaaed aga paitab kõigi silma oma kevadise õiteiluga.“

Tallinna Linnamuuseum, Lastemuuseum Miiamilla, suurtükitorni Kiek in de Kök ja Ingeri bastioni maa-aluseid käigud pakuvad nii lastele kui ka täiskasvanutele mitmesuguseid mänge ja tegevusi.

Kiek in de Köki tornis ja kaitsekäikudes (Komandandi tee 2) toimub kell 13 ja 16 muuseumituur „Lastega linnamüüril” (eesti ja vene keeles) ning kell 14-15.30 mängitakse Kiek in de Köki kõrval haljasalal keskaja mänge. Proovida saab paja löömist, sigade aeda ajamist, kepphobuste võidujooksu ja muid põnevaid mänge, mis tänapäevaks unustuse hõlma on vajunud.

Linnamuuseumis (Vene 17) ootavad kell 12-17 avastamist näitused ning kaasa löömist otsimismäng. Loomasõbrad saavad teada, mis loom see oli, kes 800 aasta eest koos Taani kuningas Valdemariga Tallinnasse elama tuli.

Lastemuuseum Miiamilla (Koidula 21c) kutsub lapsi hoovimängudele. 12-12.30 on kavas pisikeste mängud 2-5 aastastele, 12.30-13 mudilaste mängud 5-7-aastastele, 14-15 keskmiste laste mängud 8-18-aastastele ning 15-15.45 väga suurte mängud täiskasvanutele. Alates 2. juunist on lastemuuseum taas avatud tavapärases korras.

Botaanikaaed on avatud kell 10-19. Kasvuhoonekompleksi keskses osas – palmimajas – käivad küll renoveerimistööd, kuid troopika-, lähistroopika- ning kuivalembeste taimede majad on külastajate tulekuks valmis, samuti ka botaanikaaia välialad.

Kuni 18-aastased pääsevad nii muuseumitesse kui ka botaanikaaeda tasuta, täiskasvanute pilet maksab sel päeval 1 euro.

Allikas: Tallinn.ee

Head Uudised GoodNews