1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. TASUTA VÄLIKINO I Väike-Õismäe tiigi kaldal toimuvad tasuta välikinoõhtud
TASUTA VÄLIKINO I Väike-Õismäe tiigi kaldal toimuvad tasuta välikinoõhtud

TASUTA VÄLIKINO I Väike-Õismäe tiigi kaldal toimuvad tasuta välikinoõhtud

24. ja 25. augustil saab Haabersti linnaosas Väike-Õismäe tiigi kaldal amfiteatris nautida tasuta välikino. Esimesel õhtul on kavas põnevik „Tagurpidi torn“ ning teisel „Apteeker Melchiori“ triloogia esimene film.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et üle pika aja on amfiteatris toimumas taas välikino ja nagu Haabersti välikinodes traditsiooniks, siis näitame seal vaid häid Eesti filme. „Erinevatel põhjustel, milleks on olnud nii eelnevate aastate koroonapiirangud kui ka sel aastal Õismäe tiigi ääres tehtavad rekonstrueerimistööd, on välikinoõhtutesse tekkinud pikem paus, kuid nüüd oleme taas korraldamas kinoseansse vabas õhus ning huvilistel on võimalik neid nautida lausa kahel õhtul järjest,“ ütles linnaosavanem ning lisas, et välikino on osalejatele tasuta.

„Vajalik on valida vaid ilmale sobilik riietus ja kohale tulla. Kaasa võib võtta oma snäki ja joogi ning istumise alla istumispadja või pleedi. Mõnusamaks äraolemiseks võib välikinno kaasa võtta ka oma matkatooli,“ rääkis linnaosavanem ning kutsus kõiki filmihuvilisi välikinno.

Kolmapäeval, 24. augustil algusega kell 20:00 linastub Väike-Õismäe tiigi kaldal amfiteatris põnevik „Tagurpidi torn“, mis räägib laste suvest unises alevikus, kus ainukest lõbu pakub lihtsalt hängimine ja turnimine mahajäetud tehases. Seal viibimine keelatakse neile aga ära. Kamba pealik Kristjan ning tema sõbrad Ariel, Loore, Mia-Margot ja Siim otsustavad keelust üle astuda. Otsus muudab nende elu ning paneb sõbrad karmi vastasseisu. Jääbki lahendada küsimus – mis on õige ja mis on vale?

Neljapäeval, 25. augustil algusega kell 20:00 linastub Väike-Õismäe tiigi kaldal amfiteatris „Apteeker Melchiori“ triloogia esimene film. Mängufilm „Apteeker Melchior“ põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid filmi stsenaariumis raamatust “Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus” tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Keskaegses Tallinnas mõrvatakse kuulus ordurüütel, kes vabastas Läänemere piraatidest. Kangelase pea on maha raiutud ja suu münte täis topitud. Kadunud on kuldkett, mille ta samal päeval ostis. Kohtufoogt määrab kuritegu uurima apteeker Melchiori, kes oskavat koolnutega rääkida. Nutikas noormees avastab, et tapetu otsis müstilist „Tallinna vangi“ ja jäljed viivad dominiiklaste kloostrisse. Vallandub vapustav veretööde jada – surmaohus on igaüks, kes selle saladusega kokku puutub. Samal ajal tärkavad apteekris kahtlused oma õpipoisi osas, kes näib midagi varjavat…

  • Filmid on eesti keeles ja venekeelsete subtiitritega.
  • Väike-Õismäe tiigi kaldal asuva amfiteatri põhiosa mahutab 800 külastajat ning külgtiivad mahutavad veel lisaks 250 inimest.
Head Uudised GoodNews