1. Avaleht
  2. Loomad
  3. TEE HEAD! Tartu Kassikaitse otsib 109 kassile kodu
TEE HEAD! Tartu Kassikaitse otsib 109 kassile kodu

TEE HEAD! Tartu Kassikaitse otsib 109 kassile kodu

Tartu Kassikaitse otsib tänavalt karmidest tingimustest päästetud 109 kassile päris kodu või hoiukodu.

“Hoiukoduks olemine on kõige olulisem osa kasside kohanemisel parema eluga. Hoiukodu pakub turvatunnet ja aitab kassil tekitada inimese vastu taas usaldust,” selgitab MTÜ Tartu Kassikaitse asutajaliige Merle Aruoja, miks Tartu Kassikaitse on otsustanud hoiukodusüsteemil kasse päästa. “Lisaks saavad tulevased kassiomanikud nii teha tutvust kassieluga, kohustustega ja väljakutsetega, mis ühe looma pidamisel on.”

Tartu Kassikaitsel on orienteeruvalt 50 hoiukodu, nendest käputäis pakuvad hoiukodu aktiivselt. Kasside päästmiseks on seetõttu vaja pidevalt uusi vabatahtlikke, kellel on südames ja kodus ruumi päästetud tänavakassi ajutiseks hooldamiseks ja päris kodu leidmiseks. Hoiukoduks tullakse tihti siis, kui kassid on südamelähedased ja tahetakse aidata nende elukvaliteeti tõsta. Paljud uued kassiomanikud alustavad just hoiukoduna. Vajaliku koolituse, kuidas kassi hooldada, annavad Tartu Kassikaitse vabatahtlikud.

Hoiukodu kolm kõige olulisemat tegevust:

  • Hoolitseda kassi vajaduste eest: vahetada liiva, anda toitu, jälgida tervist.
  • Teha pai, aidata kassil kohaneda inimesega ja uue hoiukoduga.
  • Hoida Tartu Kassikaitset kursis kassi käekäiguga, võimalusel jagada pilte ja infot tema iseloomu kujunemise kohta.

Kassikaitse eelistab hoiukodusid, kes on valmis olema hoiukoduks vähemalt 1-2 kuud. Eriti oodatud on inimesed, kellel on olnud kokkupuude kasside sotsialiseerumisega. Vajadusel katab MTÜ kõik kassiga seotud toidu-, liiva- ja muud kulud. Elumuutuste korral võtab MTÜ kassi koheselt tagasi.

Kassikaitse saab tegutseda ainult tänu annetustele. Kui soovid panustada, siis palun tee ülekanne. Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse. Selgitus: annetus. Pangakontod: SEB EE581010220072929015 või Swedbank EE412200221042553213.

Head Uudised GoodNews