1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Teenus on inimese mingi majanduliku tarbe ühekordne rahuldamine, mis ei realiseeru uue iseseis
Teenus on inimese mingi majanduliku tarbe ühekordne rahuldamine, mis ei realiseeru uue iseseis

Teenus on inimese mingi majanduliku tarbe ühekordne rahuldamine, mis ei realiseeru uue iseseis

Photograph by Tim Bishop/Diageo PLC Contact: +44 7776 187123Täna saabub Eestisse üle maailma parimaid kokteilibaare juhtinud Tim Etherington-Judge, kes õpetab sajale kohalikule baarmenile valdkonna olulisemaid nippe ning selle hooaja trendijooke.

Tim Etherington-Judge on muuhulgas maailma suurima ja mainekama kokteilivõistluse Diageo World Class kohtunik, kuhu paraku ükski eestlane seni jõudnud ei ole. “Eesti ei ole kokteilimaailmas enam tundmatu suurus, sest küllalt hästi teatakse kolmekordset maailmameistrit Krista Merit,” ütles Etherington-Judge ja lisas, et jagab visiidil oma teadmisi joogi- ja kokteilitrendidest ka teiste siinsete baarmenitega.

“Mind ennast huvitavad väga kohalikud maitsed ja ma loodan Eesti päritolu astelpaju- või kuusevõrsekokteile ka Londonis pakkuda,” lisas ta.

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni koolituskeskuse juhi Angelika Larkina sõnul on Diageo World Class võistlusele jõudmine iga baarmeni jaoks eneseteostuse tipp. “Selleks on vaja nii loomulikku annet, käeosavust kui ka kogemust,” ütles Larkina ning lisas, et sajal Eesti baarmenil on tänu Etherington-Judge’i külaskäigule selleks nüüd kindlasti suuremad šansid.

Tim Etherington-Judge on viimase kümne aasta jooksul juhtinud maailma tunnustatumaid kokteilibaare nii Indias, Inglismaal, Aafrikas kui Uus-Meremaal ning võitnud rida erialaauhindu. Alkoholibrändi Diageo esindajana on ta käivitanud India esimese baarmenite akadeemia ning andnud välja mitmeid kokteili- ja retseptiraamatuid. Eestisse saabub Tim Etherington-Judge selleks, et koolitada välja ligi sada parimat kohalikku baarmeni, kellel oleks tulevikus võimalus pääseda Diageo World Class kokteilivõistlusele. Tegemist on võistlusega, kuhu pääseb läbi ülitiheda sõela igal aastal vaid ligi 50 tipp-baarmeni üle kogu maailma.

Head Uudised GoodNews