1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Teisipäeval saavad huvilised tutvuda valmimisjärgus Raatuse kooliga
Teisipäeval saavad huvilised tutvuda valmimisjärgus Raatuse kooliga

Teisipäeval saavad huvilised tutvuda valmimisjärgus Raatuse kooliga

Foto: Pixabay

Teisipäeval, 12. juunil toimub Tartu Linnavalitsuse istung valmimisjärgus Raatuse koolimajas. Põhjalikult uuendatud koolihoones saavad ringkäigu teha ka kõik huvilised ja ajakirjanikud. Renoveeritud Raatuse kool avab uksed uue õppeaasta alguses.

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Raatuse kooli rekonstrueerimine linna eelmise aasta üks suuremaid investeeringuid. „Septembris, mil Raatuse kooli õpilased saavad tagasi oma kodukooli, on sellest saanud üks Eesti kaasaegseima õpikeskkonnaga põhikoole,“ ütles linnapea.

Septembris, mil Raatuse kooli õpilased saavad tagasi oma kodukooli, on sellest saanud üks Eesti kaasaegseima õpikeskkonnaga põhikoole.

Raatuse koolimajast on rekonstrueerimise käigus alles jäänud vaid kandekarkass ja välisseinad. Kogu koolihoone ja selle ümbrus on põhjalikult uuendatud. Kahel esimesel korrusel on klassiruumid 1.-3. klasside õpilastele, kolmandale ja neljandale korrusele on 4.-9. klasside õpilastele kujundatud tänapäevane avatud õppemaastikuga kooliruum, kus voldikseinad võimaldavad muuta ruumide suurusi ning ruumidesse paigaldatakse kaasaegne IT-tehnika.

Aulale ehitati laiendusena 75-kohaline auditoorium, mida saab kasutada koos aulaga või eraldi ruumina.
Koolihoone vahekorpuse I korrusel on administratsiooniruumid, II korrusel arvutiklassid ja raamatukogu. Valminud on umbes 200 ruutmeeri suurune vahekorpuse laiendus, kus on avar aatrium.

Kooli territooriumile tulevad kunstmurukattega jalgpalliväljak, palliplatsid, jooksurada ja muud spordirajatised.

Teisipäeval pärast istungi lõppu, kell 10 alustab kooli direktor Toomas Kink valmimisjärgus majas tutvustusringkäiku Tartu linnavalitsuse liikmetele, ajakirjanikele ja koostööpartneritele..

Foto: Ove Maidla

Lapsevanemaid ja teisi huvilisi oodatakse koolihoonega tutvuma teisipäeval kell 12-13 ja 17.15-18.15. Koolimaja näitavad Raatuse kooli direktor Toomas Kink ja Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse peaspetsialist Indrek Hunt. Näha saab ka vastselt sisustatud näidisklassiruumi.

Head Uudised GoodNews