1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Teisipäeval peetakse Vanemuises koolinoorte teatripäev
Teisipäeval peetakse Vanemuises koolinoorte teatripäev

Teisipäeval peetakse Vanemuises koolinoorte teatripäev

12. märtsil leiab Vanemuise teatris aset koolinoorte teatripäev, mis toob kokku teatrid üle Eesti. Tartu piirkonna õpilastele pakutakse võimalust tutvuda teatrite tegemistega ja õppida tundma erinevaid töövaldkondi teatris.

Siiani suurima osavõtjatearvuga koolinoorte teatripäevale on oodata 14 teatrit ja ligikaudu 1400 õpilast, kes saavad valida üle 30 etenduse ja töötoa vahel. Tutvutakse valguse, heli, kostüümi, lavakujunduse, tekstiloome, raadioteatri, tantsu, orkestri, lavakõne ja näitlejaõppe põhialustega. Tegevust jagub nii Vanemuise suurde ja väiksesse majja kui ka Sadamateatrisse ja Teatri Kodusse.

Päev algab kell 10 Vanemuise suurel laval koolinoorte teatripäeva avamisega. Pika ja tööka päeva lõpetab kell 19 etendus “Kalevipoeg” Sadamateatris.

Koolinoorte teatripäeva on ellu kutsunud Eesti Etendusasutusete Liit eesmärgiga tutvustada etenduskunstide erinevaid vorme ja seda just noortele. Juba viiendat aastat toimuv koolinoorte teatripäev rõõmustab igal aastal erineva maakonna lapsi.

Eesti Etendusasutuste Liidu ja heategevusfondi Aitan Lapsi toel saavad õpilased sel päeval osaleda programmides tasuta.

Head Uudised GoodNews