1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tervishoiu kõrgkoolis on suurim konkurss hambatehniku erialale
Tervishoiu kõrgkoolis on suurim konkurss hambatehniku erialale

Tervishoiu kõrgkoolis on suurim konkurss hambatehniku erialale

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvisel vastuvõtul sai tänavu kandideerida terviseteaduse magistriõppekavale, seitsmele rakenduskõrghariduse ja kahele kutseõppe õppekavale. Lisaks võeti esmakordselt õdesid vastu Kuressaares ning Tallinnas alustati hambaraviassistentide töökohapõhise kutseõppega.

Rakenduskõrghariduse õppekavadele esitati sel suvel kokku 1541 avaldust, konkursiga 4,8 soovijat ühele õppekohale. Kõige rohkem esitati avaldusi õe erialale: kokku 749 avaldust konkursiga 3,6 inimest ühele kohale. Esmakordselt võttis kõrgkool õdesid vastu ka Kuressaares, kuhu laekus kokku 97 avaldust, konkursiga 3,2 inimest ühele õppekohale. Populaarsuselt järgmisele, hambatehniku erialale, kandideeris 16,5 inimest ühele õppekohale. Terviseteaduse magistriõppekavale laekus 175 avaldust. Kutseõppes oli kõige populaarsem hooldustöötaja õppekava.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppeprorektori Ulvi Kõrgemaa sõnul on hea meel tõdeda, et kõrgkooli leiavad tee erineva taustaga inimesed: „Tervishoiu valdkonna erialad on trendikad ja pakuvad väljakutseid noortele värsketele gümnaasiumilõpetajatele, aga ka karjääripöörajatele ja neile, kes ametialast teed alles otsivad.” Kõrgemaa toob välja, et väga suur rõõm on ka Kuressaare õe õppekava suure konkursi ja terviseteaduse magistriõppe jätkuva populaarsuse üle. „Kõrghariduses on uue õppeaasta algus märgilise tähendusega, sest kehtima hakkab uus kõrgharidusseadus ja üheks muutuseks paljude hulgas on see, et täna alustavad rakenduskõrghariduse üliõpilased saavad lõpetades bakalaureusekraadi,” sõnab ta.

Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ja õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes (nt Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm).

Head Uudised GoodNews