1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOETUSRÜHM I Riigikogu liikmed moodustasid turismi toetusrühma
TOETUSRÜHM I Riigikogu liikmed moodustasid turismi toetusrühma

TOETUSRÜHM I Riigikogu liikmed moodustasid turismi toetusrühma

Riigikogus moodustati täna toetusrühm, mille eesmärk on pöörata tähelepanu kriisis pea täiesti seiskunud majandussektorile.

Turismi toetusrühma esimees Annely Akkermann ütles, et turismi puhul on praeguse kriisi ajal tegemist ühe enam kannatada saanud majandussektoriga, sest turismiettevõtete tegevus on täielikult peatunud. „Samal ajal on tegemist sektoriga, mis on eelmistel aastatel loonud kaheksa protsenti rahvuslikust kogutoodangust ning kui arvestada, et Eesti maksukoormus on 33 protsenti, siis maksnud keskmiselt võttes 700 miljonit eurot makse. Tegelikult vast isegi rohkem, sest turism on töömahukas, aga tööjõukulud on Eestis maksustatud keskmisest kõrgemalt,“ selgitas Akkermann.

Toetusrühma juht lisas, et praegu planeeritav 25 miljonit eurot on sektori elushoidmiseks lootusetult vähe. „See on nagu kärbsemust kahe miljardi juures. Riik peab välja mõtlema senisest adekvaatsemaid meetmeid, et kümned tuhanded puhkemajanduses töötavad inimesed ei jääks lähikuudel töötuks. Teised sektorid ei suuda pakkuda sellisel hulgal töökohti asemele. Veelgi enam, turism on käivitav ettevõtlusvaldkond lisaks klassikalistele teenustele – reisitransport, majutus, toitlustus – ka iluteenustele, hambaravile, kaubandusele. Ja kuni Rahvusooper Estoniani välja, kelle piletimüük Soome vähenes märgatavalt, kui turism Soome suunalt vähenes seoses alkoholiaktsiisiga,“ rääkis Akkermann.

Toetusrühma liikmed

Turismi toetusrühma aseesimees on Raimond Kaljulaid. Toetusrühma kuuluvad Oudekki LooneMart VõrklaevJüri JaansonAnti PoolametsMarko ŠorinPeeter Ernits ja Helle-Moonika Helme.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 66 parlamendirühma ja 71 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri!

Toetusrühmade nimekiri!

Head Uudised GoodNews