1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOIDUPAKID I Tallinnas sai täna koolilõuna toidupaki enam kui neljandik õpilastest
TOIDUPAKID I Tallinnas sai täna koolilõuna toidupaki enam kui neljandik õpilastest

TOIDUPAKID I Tallinnas sai täna koolilõuna toidupaki enam kui neljandik õpilastest

Tallinn jätkab koolitoidu pakkumist lastele, kes seda vajavad. Kui esimesel nädalal soovis koolilõunat veidi üle 1200 lapse, siis täna jagati välja juba 11 550 toidupakki ehk neljandikule üldhariduskoolide õpilastest.

„Kuna toidupaki soovijate hulk on hüppeliselt kasvanud, tuli Tallinna Haridusametil muuta toidu jagamise korraldust. Kui esimestel nädalatel anti õpilastele soe koolilõuna karbiga kaasa, siis nüüd saavad nad kaasa nädala toidupaki. Nii saame hoida otsekontaktid minimaalsed ja kaitsta kõigi osapoolte tervist,“ rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Koolid on toidupakkide jagamise hajutanud pikemale ajale ning leidnud logistilised lahendused, et oleks võimalik täita 2+2 reeglit. Pakkide jagajad on varustatud isikukaitsevahenditega ning loomulikult tuleb täita kõiki hügieeninõudeid nakkuse leviku tõkestamiseks.“

Abilinnapea hinnangul toimus uue korra järgi toidupakkide väljastamine sujuvalt ja suurte probleemideta. „Tahan siinkohal tänada meie tublisid koolijuhte nende suurepärase töö eest ja tunnustada kõiki, kes jagamises osalesid,“ sõnas Belobrovtsev. „Kuna võrreldes möödunud nädalaga toidupakkide soovijate hulk mitmekordistus, oli see kõigile palju suurem väljakutse, eriti ohutusmeetmete tagamist silmas pidades, seega üksikutes koolides tuli ette ka teatud tõrkeid ja küsimusi, kuid neid olukordi lahendati jooksvalt ning kõik probleemid said lahendatud,“ lisas abilinnapea.

Belobrovtsev mainis, et vaatamata ettevaatusabinõudele tasub peredel hinnata riske ja rakendada ka omalt poolt kõiki ettevaatusabinõusid. „Samuti soovin kõigile südamele panna, et hoiduksime toidukaupade liigsest kogumisest ja väldiksime olukorda, kus alles jäänud toit tuleb hiljem ära visata. Kui aga vajadus on, tasub toidupakki kindlasti küsida,“ sõnas abilinnapea.

Koolitoidu soovist tuleb kindlasti eelnevalt teavitada oma kooli, sest toidupakke tellitakse eelregistreerimise alusel. Toidupaki kättesaamise juhiseid saavad lapsevanemad ja õpilased oma koolilt. Tallinna munitsipaalüldhariduskoolides õpib 46 400 õpilast.

Head Uudised GoodNews