1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Toimub rahvusvaheline konverents „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“
Toimub rahvusvaheline konverents „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“

Toimub rahvusvaheline konverents „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“

Foto: Pixabay

Täna toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents „Digitaalsed linnad – elamisväärsus ja taskukohasus“.

„Meil on suur au ja rõõm, et just Tallinn saab Eesti Vabariigi juubeliaastal kanda Euroopa elamupealinna tiitlit ja tervitada oma linnas maailma mõjukamaid elamumajanduse ühendusi: Housing Europe, ÜRO Euroopa Majanduskomisjoni Elamu- ja Maamajanduskomiteed ning Rahvusvahelist Elamukooperatiivide Liitu,“ ütles tervituskõnes Tallinna linnapea Taavi Aas.

„Üks saja aasta vanune maja on sama väärikas kui saja-aastane riik: laotud korralikule vundamendile, kaitstud võimalikult hästi välisjõudude eest, tuult pidavate akende ja kindla katusega.“

Üks saja aasta vanune maja on sama väärikas kui saja-aastane riik: laotud korralikule vundamendile.

Aas rõhutas, et kuna Tallinn on võtnud kindlaks suunaks Euroopa Rohelise Pealinna tiitli, on linna fookuses keskkonnasõbralik ja säästlik eluasemepoliitika. „Meie renoveerimiskogemus on maailmas palju tähelepanu teeninud ning iseäranis Euroopas eeskujuks,“ ütles Aas. „Lisaks innovaatilistele renoveerimislahendustele on Tallinna üheks märksõnaks energiatõhusus läbi alternatiivsete energiaallikate. Kuu aega tagasi avasime koostöös Tallinna Energiaagentuuriga Tallinna linna esimese munitsipaalomanduses oleva kontorihoone katusel asuva päikeseelektrijaama ning see ei jää kindlasti viimaseks.“

Aas tõdes, et korteriühistute süsteem toimib meil tänu inimeste ettevõtlikkusele ja edumeelsusele ning linna toetusmeetmete abiga väga hästi – paneelelamurajoonidest on kehvas seisus, renoveerimata kortermaju juba väga raske leida.

„Tallinn toetab korteriühistuid keskmiselt miljoni euroga aastas – iga toetus korteriühistule on ka toetus linnakeskkonna paremaks ja kaunimaks muutmiseks!“

Aas lisas, et Tallinna märksõnadeks on ka munitsipaal- ja sotsiaalmajad. „Kuigi linna omanduses ja kasutuses on kokku ligi 5000 eluruumi on nõudlus soodsate hindadega üürikorterite järele jätkuvalt suur – Tallinna linnalt taotleb eluruumi üle 2700 inimese. Seetõttu peab munitsipaal- ja sotsiaalkorterite rajamine kindlasti jätkama.

Kõige selle juures on oluline meeles pidada, et digitaalajastu mõjud on saamas linnades järjest enam nähtavaks ja kujundavad tuleviku elukeskkonda. „Andmehaldus, targa linna ideed ja koostööl põhinevad juhtimismudelid on vaid osa laiemast, järjest kasvavast trendist,“ ütles Aas.

Digitaalajastu mõjud kujundavad tuleviku elukeskkonda.

Euroopa elamumajanduse konverentsil võetakse luubi alla linna, tehnoloogia ja tarbija suhe. Konverentsi peaesinejaks on tehnoloogiavaldkonna eestkõneleja ja urbanist, endine Nokia disainiosakonna juhataja ning bestselleri „Nutilinna vastu“ autor, Adam Greenfield.

Head Uudised GoodNews