1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Trad.Attack! sai teist aastat järjest enim Etnokulpe
Trad.Attack! sai teist aastat järjest enim Etnokulpe

Trad.Attack! sai teist aastat järjest enim Etnokulpe

etnokulp2015Etnokulpideks ristitud auhindu anti parimatele Pärimusmuusika Lõikuspeo raames juba seitsmendat korda. Laupäeval, 10. oktoobril toimunud meeleolukal galaõhtul, mida kandis otse üle ka ETV2, läksid seitsmest rahvahääletuse teel jagatavast kulbist kolm Trad.Attackile. Sama bändi liikmele Jalmar Vabarnale läks ka parimale muusikule mõeldud auhind.

etnokulp2015-2Jalmar Vabarna, kes varem on Etnokulpe saanud ka Zetode kooseisus, oli osaline veel ühes bändis, kelle rahvas kulbisaajaks hääletas. Nimelt sai uusfolk kategoorias kõrgeima koha omaloomigulist folkmuusikat tegev Curly Strings. Aasta uustulnuka tiitli vääriliseks hindas rahvas Karksi-Nuia trio Lõõtsavägilased ja esmakordselt välja jagatud auhind parimale etnomuusikat mängivale DJ-le läks Harl:Etnole. Tavapäraselt välja antud erikulbid anti Eesti Pärimusmuusika Keskuse poolt Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti rahvaluule arhiivile ja Raadio 2 pidas auhinnavääriliseks Meisterjaani.

Etnokulpide valimine kestis kümme päeva ja oma häält sai anda selleks loodud hääletuskeskkonnas. Hääletamas käis rekordilised 1800 pärimusmuusikahuvilist, kes said valida kas soovitatud kandidaatide poolt või ise oma lemmik välja pakkuda.

Etnokulbid 2015 tulemused:

Aasta pärimuslik muusikapala: Trad.Attack! „Jaan’kene“
Aasta pärimuslik heliplaat: Trad.Attack! „Ah!“
Aasta pärimuskollektiiv: Trad.Attack!
Aasta pärimusmuuusik: Jalmar Vabarna

Aasta uusfolk artist: Curly Strings
Aasta uuustulnuk pärimusmuusikamaastikul: Lõõtsavägilased

Aasta DJ: Harl:Etno

Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulp: Eesti Kirjandusmuuseum, Eesti rahvaluule arhiiv

Raadio 2 erikulp: Meisterjaan

Head Uudised GoodNews