1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. TREILER! Film “Appi, ma kahandasin oma vanemad” jõuab Eesti kinodesse
TREILER! Film “Appi, ma kahandasin oma vanemad” jõuab Eesti kinodesse

TREILER! Film “Appi, ma kahandasin oma vanemad” jõuab Eesti kinodesse

Koolikomöödia “Appi, ma kahandasin oma vanemad” on jätkulugu Saksa koolipoisist Felixist, kelle ema ja isa leiavad end ühtäkki Viplala-suurusse taskuformaati kahandatult.

Õigupoolest läheb Felixil gümnaasiumis juba päris hästi ja ka direktriss Schmitt-Gössenwein on leebemaks muutunud. Seda rohkem meelehärmi teeb Felixile uudis, et tema isa uue töökoha tõttu seisab perel ees peatne kolimine Dubaisse.

Sügavalt nördinud Felix soovib, et vanemad kogu aeg kõike ei otsustaks ja kordki ka tema sõna maksaks. Kui Felixi vanemad seepeale kunagise koolidirektrissi Hulda Stechbarthi õela vaimuga kohtuvad, lähebki Felixi soov ootamatult täide ja ta vanemad kahanevad taskuformaati. Lisaks tabab sama saatus ka ametis olevat Schmitt-Gössenweini.

Ühtäkki seisab Felix silmitsi tohutu vastutusega, mis tal enda vanemate eest võtta tuleb. Õnneks on poisil aga sõbrad Ella ja Mario, kes kahandusprobleemile lahendust hakkavad otsima. Aga nagu neil veel vähe jama kaelas oleks, tuleb kohe hakata tervet kooli päästma – nimelt on kummitav Hulda Stechbarth vahepeal juhtimise üle võtnud ja hoiab päris direktrissi vangistuses. Konflikt paisub nagu tornaado, koolimüürid mõranevad ja laest kukub krohvi.

Värviküllane ja eriefekte täis koolikomöödia on järg paari aasta tagusele filmile “Appi, ma kahandasin oma õpetaja”, milles toona 11-aastane Felix koolidirektrissi 15-sentimeetriseks muutis.

Saksamaal blue eyes Fictioni suudios toodetud ja tänavu valminud filmi režissöör on Tim Trageser.

Filmi on Estinfilmi tellimusel dubleerinud Wavelenght Studio.

Tegelaskujudele andsid eestikeelse hääle Thor Tobias Lepp, Piret Kalda, Anti Kobin, Anne Reemann, Liina Vahtrik, Saara Kadak, Tarvo Krall, Märten Männiste, Karl Kristjan Puusepp, Mikk Kaasik ja Mart Müürisepp.

Filmi pikkus on 99 min.

“Appi, ma kahandasin oma vanemad” jõuab Eesti kinodesse 2. märtsil ja seda levitab Estinfilm.

Head Uudised GoodNews