1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUBLID LAPSED I Türi ja Koeru puhkpilliõpilased olid Lätis edukad
TUBLID LAPSED I Türi ja Koeru puhkpilliõpilased olid Lätis edukad

TUBLID LAPSED I Türi ja Koeru puhkpilliõpilased olid Lätis edukad

Neljapäeval ja reedel toimus Lätis Daugavpilsis IV rahvusvaheline puhkpillikonkurss “Naujene WIND 2020”, kirjutab Kesk-Eesti Tre Raadio uudisteportaal.

Kokku oli konkursil 225 osalejat 6 riigist: Lätist, Leedust, Poolast, Valgevenest, Eestist ja Venemaalt.

Järvamaad esindasid Türi ja Koeru muusikakoolide flöödi-, saksofoni- ja trompetiõpilased.

II vanuserühmas võistelnud Türi Muusikakooli flöödiõpilane Kristiina Theresa Miller saavutas II koha, Koeru Muusikakooli flöödiõpilased Lilian Perlin ja Emma Maria Laanep saavutasid vastavalt II ja III koha ning saksofoniõpilane Mona Seril Käblik saavutas II koha.

III vanuserühmas võistlustules olnud Türi Muusikakooli flöödiõpilased Heidy Jallai ja Kirke-Maarja Kallavus saavutasid III koha ning trompetiõpilane Franz Piirmets pälvis diplomi. Koeru Muusikakooli flöödiõpilane Liselle Kellner pälvis diplomi.

Türi Muusikakooli flöödiõpetaja on Viia Ivask, trompetiõpetaja Peep Heinaste ja kontsertmeister Siret Heinaste.

Koeru Muusikakooli flöödiõpetaja on Kerstin Laanemets, saksofoniõpetaja Hanna Taube ja kontsertmeister Aleksandra Serebrjakova.

Noori puhkpillimängijaid hindas oma ala professionaalidest koosnenud rahvusvaheline žürii. Konkurssi “Naujene WIND 2020” korraldas Naujene Muusika- ja Kunstikool koostöös Daugavpilsi linna kultuuriosakonna ja Naujene vallavalitsusega.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews