1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TULE KOGU PEREGA! Pühapäeval süttib Tallinna Jõuluturul advendiküünal
TULE KOGU PEREGA! Pühapäeval süttib Tallinna Jõuluturul advendiküünal

TULE KOGU PEREGA! Pühapäeval süttib Tallinna Jõuluturul advendiküünal

Foto: Sergei Zjuganov © ChristmasMarket.ee
Foto: Sergei Zjuganov © ChristmasMarket.ee

Pühapäeval kell 14.00 süütavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsil kõrguval riigi esinduskuusel esimese advendiküünla. Küünla süütamist kaunistab laul Tallinna praostkonna Toomkoguduse ning Jaani, Kaarli, Pühavaimu, Peeteli, Nõmme Rahu, Viimsi ja Saksa koguduste kooride esituses.

Tallinna Jõuluturu korraldaja Diana Harusoo sõnul on advendiküünla süütamise tseremoonia pühapäevase kultuuriprogrammi naelaks, ent eelnevalt toimub veel muudki põnevat. „Kell 11.30 jõuab Lapimaalt kohale Jõuluvana, kes jääb oma mõnusasse majakesse kuni turu lõpuni, kuulates seal laste salme ja laule iga päev kell 12.00-18.00. Koos algava advendiajaga kolivad turu serval asuvasse turvalisse aedikusse vahvad põhjapõdrad, kelle toimetusi turukülalised saavad jälgida. Kell 11.45, peale Eesti Metsaühistu jõulutervitust, siirdumegi koos põdraaediku juurde, kus kostitame neljajalgseid semusid suvel valmislõigatud maitsvate lehtpuuvihtadega. Turu pealaval astub kell 12.00 üles Tantsukool CARINA, 12.30 Rahvatantsurühm TANTSUSARVIKUD ja 13.00 Kehra Kunstidekooli laulustuudio HELI,“ kirjeldas Harusoo esimese advendipühapäeva kava.

Tallinna Raekoja platsil toimuva jõuluturu näol on tegemist pealinna visiitkaardiks muutunud ettevõtmisega, mis on saavutanud tunnustuse nii pealinlaste, muude Eestimaa paikade elanike kui arvukate väliskülaliste hulgas. Mõne aasta eest Suurbritannia uudisteportaali Times Online koostatud Euroopa jõuluturgude edetabelis seisab Tallinna Jõuluturg esimesel kohal. Tallinna turule järgnevad nimekirjas jõuluturud Berliinis, Kölnis, Nürnbergis ja Münchenis.

„Kuigi rahvusvaheline huvi Tallinna Jõuluturu vastu näitab kasvutrendi, mõtleme siiski eelkõige kohalikule publikule. Soovime pakkuda Eesti elanikele parimat meelelahutust ning helgeid rõõmuhetki põhjamaiselt hämaras talves. Eriti ootame külla lapsi ja peresid nii Tallinnast, kui teistest linnadest ja maakohtadest,“ lisas Harusoo.

Jõuluturg Raekoja platsil on avatud iga päev kell 10.00-19.00, kuumi jooke pakutakse kuni 22.00, nädalavahetustel kuni 23.00. Kultuuriprogramm toimub reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti ning täpsema kavaga saab tutvuda jõuluturu koduleheküljel www.ChristmasMarket.ee. Üks Euroopa kaunimaid jõuluturge on avatud 10. jaanuarini 2015.

Head Uudised GoodNews