1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tuleval nädalavahetusel on Viljandis tõeline kultuurimöll
Tuleval nädalavahetusel on Viljandis tõeline kultuurimöll

Tuleval nädalavahetusel on Viljandis tõeline kultuurimöll

Viljandi Music Walk kuulutas välja festivaliprogrammiViljandi Music Walk, Ugala 95. hooaja avamine, tänavaturgude päev, üliõpilaste etenduskunstide Perfonksipäev, pärimusmuusikud bussides – see on vaid lühike nimekiri sündmustest, mis sel laupäeval Viljandi sügisese kultuurihooaja kogu oma hiilguses sisse juhatavad.

Kultuuriküllane nädalavahetus saab alguse juba reede õhtul kell 20, kui Vabaduse platsilt stardib Tour d’ÖÖ Viljandi etapp, mis toob kokku linna rattasõbrad.

Laupäeva hommikul saab alguse esimene Viljandi tänavaturgude päev. Kauplemine toimub terves linnas ja kõik on oodatud sellest osa saama nii leti ees kui taga. Oma kauplemissoovist tuleb siiski eelnevalt teada anda Gregor Taulile e-postiaadressil gregor.taul@gmail.com või telefonis 5569 0456.

20. septembril on lisaks kõigele ka Viljandi linna 731. sünnipäev, mida linlased ja külalised on tähistama oodatud kell 13 Arkaadia aias, kus toimub meeleolukas pereüritus, kust ei puudu ka sünnipäevakoogid.

Kell 14 jätkub sünnipäevapidu tasuta kontserdiga Rohelise Maja Kodukohvikus, kus esinevad Robert ja Lotte Jürjendal. Samast saab alguse ka Viljandi Music Walk 2014, mis kostitab muusikasõpru terve päeva vältel heade kontsertidega põnevates esinemispaikades, mille kohta leiab täpsemat infot ürituse Facebooki lehelt ja Viljandis väljas olevatelt plakatitelt.

Laupäeval tasub kultuuri suhtes eriti vastuvõtlikel inimestel linnas valvas olla, sest Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite etenduskunstide Perfonksipäev tõotab kultuuri viia sinna, kus seda alati ei oota.

Alates kella 10 hommikul võib Viljandi linnaliinibussides kohata pärimusmuusikuid, kes oma pillimänguga sõitjate meelt lahutavad ja hinge kosutavad.

Kell 13 avatakse Centrumi keskuses Ugala-teemaline panoraamfoto. Teatri 95. hooaja avapidustused jätkuvad kell 15 teatrimajas rekvisiitide ja kostüümide väljamüügiga, mille tulud annetatakse fondi «Kingi lapsele teatrielamus». Samuti saab näha teatriplakatite näitust, kuulda Ugala bändi ja avastada teatrimaja tasuta ekskursioonil. Teatriõhtu kulmineerub kell 17 esietendusega Ugala suures saalis, kui lavale jõuab Peter Quilter komöödia «Eesriie avaneb!», mille on lavastanud Madis Kalmet.

Neile kes igatsevad seest veidi õõnsamat tunnet on Linnaraamatukogust üle tee Apteegi aias üles seatud kiigud, mida hakatakse üle võlli keerutama kell 10, et selgitada välja Viljandimaa meister kiikingus.

Sel laupäeval on kultuur Viljandis. Ole sina ka!

Head Uudised GoodNews