1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tulevikutalendi konkursist sirguvad noored tipptegijad
Tulevikutalendi konkursist sirguvad noored tipptegijad

Tulevikutalendi konkursist sirguvad noored tipptegijad

2015. aasta Tulevikutalendid pidulikul vastuvõtul Ahhaa keskuses
2015. aasta Tulevikutalendid pidulikul vastuvõtul Ahhaa keskuses

Stipendiumikonkurss Tulevikutalent 2016 on viie varasema aasta jooksul tunnustanud ja aidanud unistustele lähemale 125 andekat noort. Endistest stipendiumisaajatest on sirgunud tänaseks rahvusvahelised muusikud, idufirmade juhid, tunnustatud programmeerijad ja “Klassikatähtede” publiku lemmikud.

Käesoleva sügise suurimaks rõõmustajaks oli aga möödunud aastal sporditalendi tiitli saanud Elisabeth Egel, kes tõi tänavu Rio paraolümpialt Eesti koondisele 200 m kompleksujumise finaalis 5. kohaga kõrgeima tulemuse ning saavutas kolmel võistlusalal neljast ka oma isikliku rekordi. 2014. aastal sporditalendi tiitli võitnud Karl Martin Volver on saanud aga tuntud nimeks Eesti rallispordi areenil.

Silmapaistvaid tulemusi on saavutanud ka näiteks möödunud hooaegade teadustalendid. Näiteks esindas 17-aastane Kristjan Variksoo pärast teadustalendi tiitli pälvimist Eestit First Lego Euroopa meistrivõistlustel ning tuli välja ka oma esimese äriideega, mis jõudis TTÜ Bright Mindsi konkursil kolmandale kohale ja pälvis ka publiku preemia. Möödunud hooajal ettevõtlustalendi tiitliga autasustatud Markus Lember jõudis aga pärast sügisest Tulevikutalentide konkurssi “Ajujahi” saatesarja võistlejate hulka, kus arendas koos oma meeskonnaga laulmaõpetavat äppi.

2014. aastal kultuuritalendiks pärjatud Mikk Langeproon ja 2015. aasta kultuuritalent Jakob Päeske särasid tänavu kevadel paljude televaatajate südameid võitnud võistlussarjas “Klassikatähed”. Vaid 12-aastane Ingmar Kiviloo kasutas oma talendistipendiumi, et esineda Suzuki noorte muusikute kontserdil Londonis. Möödunud aastal kultuuritalendiks saanud ja tänavu üleriigilise kunstiolümpiaadi võitnud Liisamari Viigi looming kaunistas aga kevadel lasteajakirja Täheke.

Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratetsi sõnul tunnevad konkursi korraldajad noorte edasistest saavutustest suurt rõõmu. “Tunneme tõelist uhkust Tulevikutalentide ridadest välja kasvanud tublide noorte üle ja elame nende saavutustele südamest kaasa. Kutsume üles kõiki andekaid noori ka tänavu oma avaldust esitama, et neid oma unistustele lähemale aidata,” lisas ta.

Maxima Eesti poolt ellukutsutud stipendiumikonkurss kutsub ka tänavu noori ja andekaid 5.-12. klasside õpilasi kandideerima kuni 1000 euro suurustele stipendiumitele, mida jagatakse välja silmapaistvate saavutuste eest neljas valdkonnas: teadus, kultuur, ettevõtlikkus ja sport. Kandideerimine kestab aadressil www.tulevikutalent.ee kuni 18. oktoobrini. Noori asub hindama valdkonna tipptegijatest koosnev žürii ning tublimatele antakse stipendiumid üle 6. novembril 2016.

Head Uudised GoodNews