1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTUS! Eesti Noorsootöö Keskust tunnustati kutseandja kvaliteedimärgiga
TUNNUSTUS! Eesti Noorsootöö Keskust tunnustati kutseandja kvaliteedimärgiga

TUNNUSTUS! Eesti Noorsootöö Keskust tunnustati kutseandja kvaliteedimärgiga

tunnustamine
Foto: Shutterstock

Kutsekoda omistas Eesti Noorsootöö Keskusele teist aastat järjest tunnustatud kutseandja kvaliteedimärgi, mis tänavu kannab nimetust “Selgesõnaline teejuht kutse taotlejale”.

Ühtekokku pälvis tunnustuse 15 kutseandjat. Mullu pälvis ENTK tunnustuse kategoorias “Taotlejasõbralik kutse andja” ning siis oli tunnustatavaid 10.

ENTK direktori Edgar Schlümmeri sõnul väljendub noorsootöö süsteemne arendamine ka noorsootöötaja kutses. Keskus on kogu aeg tegutsenud selle nimel, et noorsootöötaja kutse oleks väärtustatud.

“Me pingutame igapäevaselt selle nimel, et noorsootöötajate töö keerukus ning nõuded oleksid nähtavad ning arusaadavad, kutse taotlemine oleks noorsootöötajatele võimalikult läbipaistev ja nende enesearengut toetav protsess,” sõnas Schlümmer. “Eesti noortevaldkonna korralduse ning noorsootöötaja kutse andmise vastu tuntakse huvi ka rahvusvaheliselt.”

Sellel aastal tunnustati valikukriteeriumite alusel neid kutse andjaid, kes silmatorkavalt hästi on teinud taotlejatele arusaadavaks info, millal eksamid toimuvad ja millal ning kuhu taotlus koos dokumentidega esitada, millised dokumendid ja millises vormis tuleb esitada, milline on kutseeksami ülesehitus ja selle läbimise protsess ja millised on kompetentsuse hindamismeetodid ja -kriteeriumid.

Kutsekoda algatas kutse andjate tunnustamise traditsiooni eelmisel aastal. Igal aastal valib Kutsekoda tunnustamiseks välja ühe aspekti kutse andmise protsessis.

Head Uudised GoodNews