1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tunnustus! Eesti parimaks kohvimaitsjaks pärjati taas Henry Politanov
Tunnustus! Eesti parimaks kohvimaitsjaks pärjati taas Henry Politanov

Tunnustus! Eesti parimaks kohvimaitsjaks pärjati taas Henry Politanov

Henry Politanov: tulemusega olen muidugi rahul, kuna ületasin enda möödunud aastal saavutatut!

Reedel Tallinn Coffee Festivali raames toimunud Estonian Cupping Championship meistritiitli pälvis taas kohviekspert Henry Politanov, kes viis võidu koju ka möödunud aastal.

Tase tõuseb

Henry sõnul oli võistlus üsnagi raske ja pingeline. “Tulemusega olen muidugi rahul, kuna ületasin enda möödunud aastal saavutatut,” nendib värske meister. “Võiduaeg oli alla 3 minuti ning üha lähemale hakkab jõudma tase, millega võiks ka cuppingu maailmameistrivõistlustele minna.”

Tulemusega olen muidugi rahul, kuna ületasin enda möödunud aastal saavutatut.

Finaalvoorus õnnestus õigesti valida 7 grupi eristuv kohv

Estonian Cupping Championship 2018 ehk kohvimaitsmise võistlusel asetati iga võistleja ette kaheksa gruppi kohvisid. Igas grupis oli kolm tassi kohvi, millest kaks tassi sisaldasid identseid kohvisid ning üks oli erinev. Kasutades lõhna- ja maitsetaju, tähelepanu ning kogemusi pidid võistlejad eristama üksiku kohvi võimalikult kiiresti. Finaalvoorus õnnestus Henryl õigesti valida 7 grupi eristuv kohv. Teise koha saavutas Märten Kuusemets ning kolmandaks jäi Roland Põllu.

Võitjale valmistas rõõmu ka Märteni II koht. “Töötame koos The Brick Roastery kohviröstlas ning olen teda nüüd paar aastat kohvimaailma avastamisel juhendanud,” avaldab Henry. “Ka Märteni tulemus oli möödunud aasta omast parem.”

Kohvivõistluste peakorraldaja Sille Küttneri sõnul oli cuppingu võistlus üllatav ja tasavägine. “Mitmed uued tulijad näitasid erakordselt head taset,” rõõmustab naine. “Näiteks igapäevaselt hoopis arhitekti ja rattaentusiastina tuntud Tõnis Savi saavutas ühes eelvoorus vägagi silmapaistva tulemuse.”

Täna selguvad kohvimeistrid piimakunstis ehk latte art’is ning kohvikokteilide valmistamises.

Head Uudised GoodNews