1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Kauaaegne kogukonna hüvanguks tegutsemine tõi tunnustuse Nõmme Rotary Klubile
TUNNUSTUS I Kauaaegne kogukonna hüvanguks tegutsemine tõi tunnustuse Nõmme Rotary Klubile

TUNNUSTUS I Kauaaegne kogukonna hüvanguks tegutsemine tõi tunnustuse Nõmme Rotary Klubile

Eilsel Nõmme linnaõiguste 94. aastapäeva pidulikul kontserdil andis Nõmme linnaosavanem Grete Šillis üle linnaosa kümnenda tunnustusauhinna Nõmme Rotary Klubile.

„Nõmme linnaosavalitsus avaldab tänu organisatsioonidele, kes on läbi aastate kaasa aidanud Nõmme arengule. Oleme tänu võlgu Nõmme Rotary klubile ühe toreda muusikalise traditsiooni taaselustamise eest. Kuid eelkõige tahan tunnustada rotarite tegevust Nõmme linnaosas laiemalt, nende kodanikualgatusi ja pikaaegset kogukonna heaks tegutsemist,“ lausus Šillis.

Auhinda vastu võttest ütles Rotary klubi esindaja Ike Volkov, et rotaritele on saadud tunnustus suureks auks. „Meie jaoks on kõik meie tegemised – Hingedepäeva heategevuskontsert Nõmme Rahu kirikus, mille tulu me juba seitsmes aasta kirikule annetame; Glehni pargi koristamine risust ja peale kasvavast võsast; oma vahenditest Nõmme laste muusikakoolile pillide hankimine; Nõmme Põhikooli lava ehituse toetamine; Rotary haljaku rajamine, samuti ka viimane – Glehni mälestuse heliline jäädvustamine – olnud meie argielu ja enesestmõistetav panus Nõmme kogukonda,“ sõnas Volkov. „Loomulikult on meeldiv, kui seda märgatakse, usun, et rotarid, erinevate erialade inimesed on liigutatud ja tänulikud.“

12. novembril mängiti Nõmme päästekomando tornist täispikkuses Nikolai von Glehni lemmikpala „Ärgage, nii vahid hüüdvad“. Muusikapala mängimise traditsioon sai alguse juba 1913. aastal, kui Glehn ostis kohalikele vabatahtlikele tuletõrjujatele puhkpillid sooviga, et suuremate pühade ajal tornist tema lemmiklugu mängitakse. Selle muusikapala mängimisega taastati traditsioon ja edaspidi on igal pühapäeval ning riiklikel ning Nõmmele olulistel tähtpäevadel see pala Nõmme päästekomando tornist kuulda.

Nõmme linnaosa tunnustusauhinnaks on Nikolai von Glehni, Nõmme rajaja kuju vähendatud koopia, mille autor on skulptor Seaküla Simson.

Head Uudised GoodNews