1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Riigi Kinnisvara pälvis ehitussektori aastakonverentsil kolm auhinda
TUNNUSTUS I Riigi Kinnisvara pälvis ehitussektori aastakonverentsil kolm auhinda

TUNNUSTUS I Riigi Kinnisvara pälvis ehitussektori aastakonverentsil kolm auhinda

Riigi Kinnisvara pälvis ehitussektori kõige olulisemal aastakonverentsil Ehitus 2022+: E-HORISONT Tark tellija 2021 tiitli, mis anti välja aasta jooksul edukalt ellu viidud arenduste eest tuues eraldi välja Tabasalu riigigümnaasiumi rajamise. Esmakordselt toimunud Targa Tellija konkursi eesmärk on väärtustada tellijaid, kes annavad oma panuse ehitussektori arengule ja ehituskultuuri tõusule Eestis.

Lisaks tunnustas Digitaalehituse klaster Aasta Tegu 2021 auhinnaga Eesti Rahvusraamatukogu rekonstrueerimise projekteerimise eest arendusprojekti meeskonda Riigi Kinnisvara AS ja Sirkel & Mall OÜ ning Aasta innovatsiooniprojekt 2021 tiitliga Rapla riigimaja arendusprojekti meeskonda koosseisus: Riigi Kinnisvara AS, Nordlin Ehitus OÜ, Tulitec OÜ, Infragate Eesti AS ja Hades Geodeesia OÜ.

Riigi Kinnisvara juhitud projektidest oli Aasta tegu kategoorias nomineeritud veel Saaremaa Gümnaasium (Makespece, Arcwood, Nordecon) ja Aasta innovatsiooniprojekti nominent oli Eesti Rahvusraamatukogu rekonstrueerimise projekteerimine.

„Riigi Kinnisvara soovib olla tugev kinnisvarapartner nii meie klientidele kui koostööpartneritele ja teenuseosutajatele. Oleme vägagi teadlikud, et avaliku sektori tellijana ning kinnisvaravaldkonna kompetentsikeskusena oleme eeskuju ja eestvedaja kvaliteetse ruumi loomisel. Saadud tunnustus on märk sellest, et oleme õigel teel,“ sõnas Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin.

Saadud tunnustus on märk sellest, et oleme õigel teel.

Riigi Kinnisvara senine kogemus näitab, et heale tulemusele aitab kaasa osapoolte võimalikult varajane kaasamine, selgelt sõnastatud eesmärgid ja ühiselt ning pühendunult eesmärkide nimel tegutsev meeskond.

„Teeme sügava kummarduse meie klientide ja koostööpartnerite ees. Eduka tulemuseni jõuame vaid koostöös,“ lisas Kusmin.

Teeme sügava kummarduse meie klientide ja koostööpartnerite ees. Eduka tulemuseni jõuame vaid koostöös.

Tabasalu hariduslinnak on näide kaasaegsetest ja innovatiivsetest koolihoonetest, mis on energiatõhusad, avatud ja ühiskasutust toetava ruumilahendusega, luues nõnda kaasaegse ja mõnusa õpikeskkonna, kus on ruumi kokku enam kui 10 000 ruutmeetrit. Põhikooli ja spordihoone on ehitatud kuni 550 õpilasele ning gümnaasiumihoone kuni 360 õpilasele.

Riigigümnaasiumi hoone tellis Haridus- ja Teadusministeeriumi nimel Riigi Kinnisvara ja ehitas Astlanda Ehitus, põhikooli ning spordihoone tellis Harku vallavalitsus ja ehitas Astlanda Ehitus. Hoonekompleksi arhitektid olid arhitektuurivõistluse võitjad Andro Mänd (HOOV AB OÜ) ja Pelle-Sten Viiburg (Doomino Arhitektid OÜ). Põhikooli sisearhitektuurse lahenduse tegid Raul Tiitus ja Tarmo Piirmets (PINK OÜ), riigigümnaasiumi sisearhitektuuri Helen Oja ja Raul Kalvo (HO Studio OÜ), maastikuarhitektuurne lahendus Kaie Kuldkepp (Nüüd Arhitektid OÜ).

Eesti Rahvusraamatukogu 1993. aastal valminud hoone rekonstrueerimise eesmärk on arendada Rahvusraamatukogu hoonekompleks nutika ruumilahenduse, kaasajastatud tehnosüsteemide ning tänapäevaste materjalide abil nüüdisaegseks kultuuri- ja hariduskeskuseks. Raamatukogu rekonstrueerimistöödega on kavas alustada tuleval aastal. Plaanis on uuendada tehnosüsteeme, luua uued valguslahendused ning parandada kogu hoone energiatõhusust. Renoveeritud hoonesse kolivad Rahvusraamatukogule lisaks ka Rahvusarhiivi Tallinna üksused.

Rapla riigimaja aadressil Tallinna mnt 14 toob ühe katuse üle 20 riigiasutuse ja hoonesse luuakse innovaatiline teenuste osutamise ja töökeskkond üle 140 inimesele. Riigimajade rajamise programm toetab mugava ja jätkusuutliku avaliku teenuse osutamist maakonnakeskustes, seda nii teenuse pakkujale kui teenuse tarbijale.

Riigi Kinnisvara eesmärk on heaperemehelikult arendada ja hoida riigi kinnisvara, kasvatades selle väärtust. Riigi Kinnisvara kui kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegeleva ettevõtte missiooniks on toetada riigi arengut, tagades kodanike heaolu nimel töötavatele inimestele kvaliteetne tegevus- ja töökeskkond. Riigi Kinnisvara seisab hea avaliku ruumi esteetilise rikastamise eest olles suurim kunstiteoste tellija avaliku otstarbega hoonetesse ja eksponeerides rajatud või rekonstrueeritud hoonetes paljude Eesti kunstnike loomingut. 2021. aasta on Riigi Kinnisvara jaoks juubeliaasta, mil tähistatakse oma 20. tegevusaastat.

Head Uudised GoodNews