1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Turvafirma viis soovitust mugavaks ja turvaliseks laulupeoks
Turvafirma viis soovitust mugavaks ja turvaliseks laulupeoks

Turvafirma viis soovitust mugavaks ja turvaliseks laulupeoks

Lauluväljakul aitavad XXVII laulupeo „Minu arm“ tipphetkedel inimesi kuni 200 G4S-i töötajat. Platsil liiguvad ringi ka politseinikud, päästjad ja meditsiiniteenistuse esindajad, kes on valmis inimesi aitama. Lisaks on töös meditsiinipunktid ning küsimuste korral on G4S-i töötajad valmis alati aitama või vajadusel inimesi edasi suunama. Peo infotelk asub lauluväljaku Oru värava läheduses.

Võtke kaasa võimalikult vähe asju

Laulupeole tulge varakult ja võtke kaasa võimalikult vähe asju. Nii pääseb kiiremini lauluväljakule ja pääslates ei teki pikki järjekordi. Oma söögi ja joogiga lubatakse väljakule, ent palun veenduge, et see poleks klaastaaras, millega väljakule ei pääse. Soovitav on kaasa võtta väikesi snäkke kiireks kehakinnituseks ja joogivett. Alkoholi siiski mitte kaasa võtta, sest lauluväljakul, nagu mujalgi linnaruumis, seda tarbida ei või.

Vihma eest kaitske end vihmakeebiga

Vihmavarjud jätke palun koju, nendega lauluväljakule ei pääse, et kontserdil teiste inimeste vaadet mitte varjata. Vihma eest kaitske end vihmakeebi ja vihmakindlate riietega.

Tulge ratta või ühistranspordiga

Soovitav on laulupeole tulla ühistranspordi või jalgrattaga. Rattad, rulad ja tõukerattad saab jätta omal vastutusel rattaparklasse hoiule. Need asuvad Mere ja Lasnamäe värava juures ning Oru värava läheduses. Seal abistavad külastajaid G4S-i töömalevlased.

Peo lõppedes liigub suur rahvamass kesklinna suunas, mistõttu on kõikide liiklejate ohutuse tagamiseks liiklus suletud seni, kuni enamik inimesi on alalt lahkunud ja turvaliselt koju jõudnud.

Küsige lapsele käepael

Lauluväljaku pääslate juures on lisaks turvatöötajatele G4S-i vabatahtlikud, kes juhendavad ja suunavad külastajaid ning jagavad lastele mõeldud käepaelu. Sellele saab vanem oma telefoninumbri kirjutada. Kui laps peaks rahvamassis vanemad silmist kaotama, siis käepaelal oleva kontakti abil on võimalik laps ja vanem kiiremini kokku viia. Käepaelu võib küsida ka Oru värava infopunktist.

Olge hoolivad ja heatahtlikud

Laulupeo turvagarantii on ennekõike kõikide külastajate ja osalejate vastastikune hoolimine, märkamine ja heatahtlikkus.

Head Uudised GoodNews