1. Avaleht
  2. Kunst
  3. TUTVU UUSIMA MAALIKUNSTIGA! Haus Galeriis avatud suurejooneline Eesti kunstnike ühisnäitus paneb silma rõõmustama
TUTVU UUSIMA MAALIKUNSTIGA! Haus Galeriis avatud suurejooneline Eesti kunstnike ühisnäitus paneb silma rõõmustama

TUTVU UUSIMA MAALIKUNSTIGA! Haus Galeriis avatud suurejooneline Eesti kunstnike ühisnäitus paneb silma rõõmustama

Eesti Maalikunstnike Liidu näituse avamine 21Möödunud kolmapäeval kubises mainekas Haus Galerii nimekatest kunstnikest ja andunud kunstihuvilistest. Galerii ülakorrusel avatud näitusel said publiku silme ette toodud 50 teost tänastelt Eesti Maalikunstnike Liidu liimetelt. Näitus “30 x 40 DUUBEL 2” ideeks oli maalida lõuendile suuruses 30 x 40 cm, seda piiranguteta teemale ja tehnikale. Väikesesse formaati pidid suutma end mahutada ka need kunstikud, kelle maalid on tavapäraselt kordades suuremad. Seda enam pakub näitus leidlikke ja unikaalseid kompositisoone igale mõttele ja maitsele.

“See on väga positiivne, et meie kunsti üks soliidseimaid ja pikaajalisemaid organisatsioone Eesti Maalikunstike Liit on juba mitmendat aastat tegemas koostööd eragaleriiga,” arvab Haus Galerii asutaja ja omanik Piia Ausman. Eesti Maalikunstnike Liidu ülevaatenäitus on Haus Galeriis juba neljandat aastat ning kindlasti jätkatakse koostööd ka järgmisel sügisel.

Tänavusel näitusel osalevad kunstnikud Rain Ader, Vano Allsalu, Ivi Arrak, Jüri Arrak, Marju Bormeister, Nelly Drell, Urve Dzidzaria, Silva Eher, Jaan Elken, Maria Generalova, Eva Jänes, Saskia Järve, Erki Kasemets, Riina Kivirüüt, Maire Koll, Andres Koort, Kreg A­Kristring, Ilmar Kruusamäe, August Künnapu, Mati Kütt, Airi Luik, Ivika Luisk, Olav Maran, Maarit Murka, Mall Nukke, Andrus Raag, Rait Rosin, Tiiu Pallo-Vaik, Mall Paris, Anne Parmasto, Per William Petersen, Sirje Petersen, Lii Pähkel, Tiit Pääsuke, Mari Roosvalt, Uno Roosvalt, Andrus Rõuk, Kamille Saabre, Lembit Sarapuu, Maria Sidljarevitš, Kätlin Stahl, Anatoli Strahhov, Marta Stratskas, Andres Sütevaka, Tiina Tammetalu, Heli Tuksam, Valev Sein, Einar Vene, Valeri Vinogradov ja Toomas Vint.

Kunstisõbrad saavad soovi korral teoseid ka osta, pidades silmas, et väikesed formaadid pakuvad oluliselt soodsamaid hindu kui seda lubavad kunstike tööde hinnad tavapäraselt.

Kui meie mainekate kunstnike keskmises ja suures formaadis teosed mõõtudega orienteeruvalt 60 x 80 cm või 80 – 1000 cm ja ka suuremad on hinnavahemikus 1500 – 3000 eurot, siis käesoleva näituse keskmiseks hinnaks on 500 eurot ja alla sellegi.

Näitus ootab huvilisi aadressil Uus tänav 17 ja seda saab külastada 16. detsembrini.

VAATA GALERIID!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews