1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. TVO aitab jalgpalliklubil Flora olla jäätmete liigiti kogumisel eeskujuks
TVO aitab jalgpalliklubil Flora olla jäätmete liigiti kogumisel eeskujuks

TVO aitab jalgpalliklubil Flora olla jäätmete liigiti kogumisel eeskujuks

Tootjavastutusorganisatsioon (TVO) ja jalgpalliklubi Flora sõlmisid koostöölepingu, mille kohaselt paigaldab TVO jalgpalliklubi ruumidesse konteinerid, mis võimaldavad jäätmeid mugavalt liigiti sorteerida ja keskkonnasäästlikku mõtteviisi levitada.

FC Flora tegevjuht Reili Järvalt kinnitab, et Flora on pikemat aega avaldanud soovi panustada rohelisemasse keskkonda. Selleks leiti kiiresti ideaalne koostööpartner.

“Kuna Flora soov on anda oma panus keskkonna hoidmisele, vajasime klubi ruumidesse prügi sorteerimise kaste. Selleks, et tekkivaid jäätmeid oleks võimalik utiliseerida ja võimalusel taaskasutada, on hea tekkivat prügi sorteerida. Sellepärast on oluline panna juba kodus või töökohal erinevad jäätmed eraldi, sest nii saab nendest enamiku suunata taaskasutusse ja panus keskkonda on suurem. Erinevaid lahendusi otsides jõudsin TVO koduleheni, kelle pakutavad sorteerimise lahendused meile väga hästi sobisid – nii prügikastide mugavuse, suuruste kui ka värvilahenduste osas. Rääkides oma mõtetest TVO-le, ühtisid meie plaanid koheselt ja jõudsime kiiresti koostööni,“ ütles Järvalt.

TVO juht Kristiina Dreimann avaldas koostöölepingu sõlmimise üle samuti suurt heameelt. „Eriti rõõmsaks teeb muidugi see, et jalgpalliklubi pöördus ise meie poole ja otsis võimalusi keskkonnasõbralikumaks tegutsemiseks. Suur hulk erinevas eas spordisõpru saab nüüd lisaks ka oskused, kuidas jäätmeid liigiti sorteerida,“ märkis Dreimann.

Kokku paigaldab TVO jalgpalliklubi ruumidesse A. Le Coq Arenal ja Kotka sisehallis erinevas suuruses kogumiskaste, mis võimaldavad klubilastel edaspidi sorteerida viit liiki jäätmeid: pakendid, pandipakendid, paber-, bio- ja segaolmejäätmed. “Üks oluline osa liigiti sorteerimisel on teadlikkus, kuidas seda kõige paremini teha. Nii panustame koostöös ka jalgpallisõpradest pealtvaatajate teadlikkuse kasvule erinevate teabekandjate vahendusel nii staadionitel kui ka klubi ruumides. Tualetis käte pesemine on ju elementaarne. Samamoodi on seda sorteerimine,” rõhutas Dreimann.

TVO kogus 2020. aastal 28 285 tonni pakendeid ja materjalina ringlusesse suunas sellest 79%.

Tallinna FC Flora on 13-kordne Eesti jalgpallimeister ja 8-kordne karikavõitja. Flora on üks kolmest Eesti jalgpalliklubist, kes esindab Eestit sellel aastal UEFA võistlussarjades, alustades UEFA Meistrite liiga 1. eelringist. Klubis treenib igapäevaselt ligi 800 noort jalgpallurit.

Head Uudised GoodNews