1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Ugalas alustati muusikali “Once” lavastustöödega
Ugalas alustati muusikali “Once” lavastustöödega

Ugalas alustati muusikali “Once” lavastustöödega

Foto: Heigo Teder

Täna kogunes Ugala teatri proovisaalis esimest korda muusikali „Once“ trupp, et alustada tööd lavastusega, mis esietendub Ugala teatri suures saalis 26. jaanuaril 2019. Muusikali „Once“ toob lavale Taago Tubin, muusikajuhid on Peeter Konovalov ja Andre Maaker. Peaosades astuvad üles Priit Võigemast ja Laura Kalle.

John Carney mängufilmil põhinev muusikal „Once“ („Ükskord“) on isemoodi lugu üksindusest, kirest ja lootustest. Samuti muusika rollist meie elus.

Iirlasest hobimuusik, kes on pettunud armastuses ja hüljanud oma unistused, kohtub Dublini tänaval juhuslikult noore tšehhi neiuga. Ühine kirg muusika vastu lähendab neid teineteisele ja sõprusest areneb midagi enamat. Süttivad lootused, muusika saab uue hingamise, kuid puhkev armastuslugu seab nad keeruliste valikute ette.

Süttivad lootused, muusika saab uue hingamise.

Loo lavaversiooni muudab eriliseks, et näitetrupp toimib ühtlasi ka bändina ja kogu muusika luuakse elavas ettekandes. Muusikali libreto autoriks on tuntud iiri näitekirjanik Enda Walsh, muusika ja laulusõnad on loonud filmis peaosi mänginud Glen Hansard ja Markéta Irglová.

Uuslavastuse „Once“ kujunduse loob Liisa Soolepp, liikumise Raido Mägi ning valguskujunduse Villu Konrad ja Laura Maria Mäits. Lisaks Priit Võigemastile ja Laura Kallele mängivad lavastuses Tarvo Vridolin, Jaanus Mehikas (külalisena), Maarja Mitt (külalisena), Sänni Noormets (külalisena), Margus Vaher, Terje Pennie, Mihkel Kuusk (TÜ VKA), Karl Kena, Martin Mill ja Andre Maaker (külalisena).

Lavastuse „Once“ piletid on tänasest müügil.

Head Uudised GoodNews