1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Freedom Holding Corp. lahkus Venemaa turult
UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Freedom Holding Corp. lahkus Venemaa turult

UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I Freedom Holding Corp. lahkus Venemaa turult

Freedom Finance Europe`i emaettevõte Freedom Holding Corp. avaldas oma 31. märtsil 2022. aastal lõppenud eelarveaasta majandustulemused. Valdusettevõtte netotulu oli 565 miljonit dollarit, mis on 60% ehk 212 miljonit dollarit kasvanud võrreldes eelmise aastaga. Valdusfirma Euroopa divisjon Freedom Finance Europe andis sellest 437,7 miljonit dollarit ehk 78% kogu puhastulust.

Valdusettevõtte puhaskasum kasvas 48%, 143 miljonilt dollarilt 211,3 miljonile dollarile. Kasum aktsia kohta, võttes aluseks 59 miljoni aktsia kaalutud keskmise arvu, oli vastavalt 3,56 ja 2,45 dollarit.

Valdusettevõtte teenustasud ja vahendustasud kasvasid 59% ehk 160 miljoni dollari võrra, 272 miljonilt dollarilt 432 miljonile dollarile. Intressitulu kasvas 197% ehk 61 miljoni dollari võrra, 31 miljonilt dollarilt 92 miljonile dollarile. Holdingu varad ja kohustused kasvasid vastavalt 902 miljoni ja 670 miljoni dollari võrra.

2022. aasta 31. märtsi seisuga oli valdusettevõtte divisjonides avatud ligikaudu 410 000 kliendikontot, mis on 120 000 ehk 41% rohkem kui oli kliendikontode arv 31. märtsi 2021. aasta seisuga.

Freedom Holding Corp. juht Timur Turlov: “Vaatamata geopoliitilisele kriisile, mis mõjutas kõiki globaalseid turge, lõpetasime 2022. aasta heade tulemustega. Meie Euroopa äri näitab muljetavaldavaid tulemusi ning laiendame oma geograafilist kohalolekut EL-is, avades oma tegevuseks uued kontorid. Meil on suured ja ambitsioonikad arenguplaanid igas suunas ning meie meeskonnal on nende elluviimisel ees palju tööd.”

Freedom Holding Corp. lahkub Venemaa turult

Freedom Finance Europe’i emaettevõte Freedom Holding Corp. eemaldab grupist Venemaa maakleri Freedom Finance ja Freedom Finance Bank. See teave avaldati 2022. eelarveaasta aruandes, mis postitati 31. mail USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni SEC-i veebilehele.

Tehingu esimeses etapis saab valdusfirma Venemaa osakondade ostjaks nende juht ja põhiomanik Timur Turlov. Seejärel müüakse need varad nende tippjuhtkonna esindajatele.

Alates Venemaa ja Ukraina vahelise sõjalise konflikti esimesest päevast on Freedom Holding Corp. juhtkond teinud olulisi jõupingutusi, et tagada oma Ukraina töötajate turvalisus ja heaolu. Vaatamata konflikti tagajärgedele jätkab Freedom Finance Ukraine oma klientide teenindamist. Kõik Ukraina kontorid on taas avalikkusele avatud, välja arvatud Harkovi kontor, kuna selle töötajad töötavad kaugtöö vormis.

Timur Turlov taotles aprillis ametlikult Kasahstani kodakondsust, mis toob kaasa Venemaa ning St. Kittsi ja Nevise kodakondsusest loobumise. Samuti annetas ta Ukrainale humanitaarabi andmiseks isiklikke vahendeid 2,5 miljonit dollarit, Freedom Finance Europe annetas lisaks veel 2,7 miljonit dollarit.

  • Freedom24 on mobiilne väärtpaberite, aktsiate, fondide jms kauplemisplatvorm nii Apple’i kui ka Androidi telefonidele ja tahvlitele. Selle loojaks on Freedom Finance Europe Ltd, kelle emafirma on Nasdaqi börsil ainuke noteeritud Euroopa maakler. Ettevõttel on kontorid USAs, Saksamaal, Küprosel, Kasahstanis, Ukrainas, Usbekistanis, Hispaanias ja Prantsusmaal. Freedom Finance Europe plaanib peagi avada ka Tallinna esinduse. Platvormil on üle 400 000 kliendi (neist 140 000 Euroopas), kes on usaldanud kokku rohkem kui pool miljardit dollarit oma vara valdusettevõtte kasutusse ning see summa on pidevalt kasvav.
Head Uudised GoodNews