1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ukraina siseturvalisuse valdkonna töötajate lapsed tulevad taas Eestisse
Ukraina siseturvalisuse valdkonna töötajate lapsed tulevad taas Eestisse

Ukraina siseturvalisuse valdkonna töötajate lapsed tulevad taas Eestisse

80 Ukraina last koos 10 saatjaga osalevad sel suvel Eestis toimuvas laagrites. Laagreid korraldab Sisekaitseakadeemia koostöös siseministeeriumi, Päästeameti ja Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskusega. Laagrid toimuvad juba teist aastat, seekord 12.-16. augustil ja 20.-24. augustil.

Foto: Sisekaitseakadeemia

Laagrite eesmärk on pakkuda neile lastele, kelle vanemad töötavad Ukrainas siseturvalisuse valdkonnas, võimalust külastada suvist Eestimaad. Ühtlasi on siin võimalus turvalises keskkonnas lõõgastuda, puhata ning laadida maha sõjakoleduste stressi ja pingeid.

Laagrite eesmärk on pakkuda neile lastele, kelle vanemad töötavad Ukrainas siseturvalisuse valdkonnas, võimalust külastada suvist Eestimaad.

Laagrite majutuskohaks on Sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuses, kust toimuvad väljasõidud ja ekskursioonid. Laagrite jooksul tutvustatakse osalejatele Eesti erinevaid paiku, ajalugu ja kultuuri. Ühiselt on plaanis külastada Tartus Ahhaa keskust, käia Tallinnas loomaaias, teha paadisõit jõel, mängida sportmänge ja veeta omavahel mõnusalt aega.

Foto: Freepik

„Sõjategevus Ukrainas jõuab meieni meedia vahendusel ja põhjustab kahtlemata negatiivseid emotsioone. Võime vaid ette kujutada, kuidas mõjutab sõda aga sealseid inimesi ja perede saatust. Lapsed, kelle ema või isa töötavad siseturvalisust tagavas asutuses, peavad paratamatult elama suure pinge all, muretsedes iga päev oma vanemate pärast. Seepärast on hea meel, kui saame pisutki pakkuda neile vaheldust ning turvalist puhkust,“ räägib Sisekaitseakadeemia arendusprorektor Triinu Kaldoja.

Sõjategevus Ukrainas jõuab meieni meedia vahendusel ja põhjustab kahtlemata negatiivseid emotsioone. Võime vaid ette kujutada, kuidas mõjutab sõda aga sealseid inimesi ja perede saatust. Seepärast on hea meel, kui saame pisutki pakkuda neile vaheldust ning turvalist puhkust.

Laagripäevad muudavad lastele sisukaks vabatahtlikud Sisekaitseakadeemiast, lisaks panustavad laagrite õnnestumisse Päästeamet ja siseministeerium. Laagrite korraldust rahastab Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus (ESTDEV).

ESTDEV-i demokraatia ja õigusriigi valdkonnajuht Eva-Maria Liimets sõnas, et kaks aastat sõjahirmus elanud Ukraina lapsed saavad lastelaagriga võimaluse puhata ja õppida uusi praktilisi oskusi läbi mängu. „Ukraina laste sõjavalu ei ole ilmselgelt võimalik kuidagi lõplikult ära võtta. Liiati lastel, kes on kaotanud vanema või lähedase. Kuid üks laagrinädal Eestis annab lastel võimaluse stressi leevendada, sest Eestis viibimise ajal ei katkesta õhuhäire nende ööund. Loodame, et see nädal annab lastele lootust parema tuleviku vastu ja tihendab suhteid Eesti ja Ukraina noorte vahel,“ ütles Liimets.

Sisekaitseakadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette päästjaid, päästeteenistujaid ja päästekorraldajaid, politseinikke ja piirivalvureid, vanglatöötajaid, maksu- ja tolliametnikke ning sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialiste.

Head Uudised GoodNews