1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üle 100 ettevõtja käis koolinoortele oma lugusid rääkimas
Üle 100 ettevõtja käis koolinoortele oma lugusid rääkimas

Üle 100 ettevõtja käis koolinoortele oma lugusid rääkimas

Õpilastega jagas oma lugu Britta Tamverk City Keeltekoolist.
Õpilastega jagas oma lugu Britta Tamverk City Keeltekoolist.

Oktoobri esimestel nädalatel külastas Ettevõtlikkus Kooli algatuse raames 102 ettevõtjat ja tippjuhti kokku 105 kooli üle Eesti, et jagada noortega oma kogemusi ja julgustada noori ettevõtlikkusele.

Kolmandat aastat toimunud projekti eesmärk on pakkuda õpilastele võimalust tutvuda ettevõtluse, kui võimaliku karjäärivalikuga ja õppida valdkonnas juba tegutsevate inimeste vahetust kogemusest. Ettevõtjad ja juhid jagavad õpilastega nii oma eduelamusi, kui ka ebaõnnestumisi ning räägivad sellest, kuidas sel teekonnal kogutud õppetunnid on neid kujundanud. Ettevõtlikkus Kooli projekti avalöögi andis sel aastal Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid, kes andis Võru Gümnaasiumi õpilastele ettevõtlusteemalise loengu.

Funderbeam-i tegevjuht ja asutaja Kaidi Ruusalepp näeb, et Eesti paistab hetkel veel silma nirude ettevõtluse numbritega ning usub, et Ettevõtlikkus Kooli projektis on potentsiaal seda probleemi leevendada. “Kas me saame midagi ära teha? Muidugi saame – me saame minna kooli ja rääkida sellest, kuidas meil tekkis mõte hakata ettevõtjaks ning missugune see teekond on. Et see on nagu Ameerika mäed, mägedest üles ja mägedest alla, aga et see teekond on äge,” ütles Ruusalepp, kes käis oma lugu rääkimas Põlva Gümnaasiumis.

Ettevõtja Sten Tamkivi leiab, et Eesti koolinoortele ei ole vaja öelda, mida nad tegema peaksid, vaid rõhutada, et piire ei ole ning kõik on nende enda teha. “See ongi ilmselt kõige suurem mõte, miks ettevõtjad võiksid käia koolis oma lugusid rääkimas – teinekord ei olegi vaja muud, kui lihtsalt mentaalsed müürid või seinad ümbert ära võtta, et maailm avarduks ja nii tulevad palju ägedamad asjad välja.”

Algatuse üks eestvedajatest, tehnoloogiainvestor Marek Kiisa meenutas, et umbes kolm aastat tagasi sündinud projekt saigi alguse sellest, kui ettevõtjad võtsid kätte ja läksid koolidesse rääkima oma esimestest raskustest ja rõõmudest. “Vastu said need ettevõtjad särasilmsed õpilased ja tohutult palju küsimusi, ning sellepärast me seda teemegi,” kommenteeris Marek, kes jagas oma lugu sel aastal Audentese Erakoolis ning leidis, et tegu oli nädala parima kolmveerandtunniga.

Ettevõtlikkust aitavad koolidesse viia Sihtasutus KredEx, Eesti Tööandjate Keskliit, Teenusmajanduse Koda ja sihtasutus Tuleviku Kool.

Head Uudised GoodNews